Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ticaret ve Konut Planına Risk Bahanesi

Pendik’in “en prestijli alanlarından biri” olan Batı Mahallesi’nin başı dertten kurtulmuyor.

yapı.com.tr
Ticaret ve Konut Planına Risk Bahanesi

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Mahallenin futbol sahasını ve Kızılay kamp alanını da içine alan bölgeyi, ticaret ve konut alanı olarak imara açma ısrarı sürüyor. Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Riskli Alan’ ilan edilen mahalleyi kurtarmak için ikinci kez dava açıldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla Pendik Batı Mahallesi 2013 yılında riskli alan ilan edildi. Mahallede yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Bakanlık kararınca 19 bin 296 mekrekarelik Kemal Demir Kızılay Gençlik Kampı, 7 bin 188 metrekarelik Pendik Top Sahası, 8 bin 976 metrekarelik Pendik Lisesi gibi bölgeler riskli alana alındı.

Top sahası ve Kızılay kampı da ticaret ve konut alanına alındı. Pendik Batı Mahallesi Dayanışma Derneği ve bölge halkı imar planlarına itiraz etti. Yurttaşlar ve CHP’li Meclis üyeleri bölgedeki donatı alanlarının azalacağı gerekçesiyle dava açtı. İlk dava kazanıldı ve planlar iptal edildi. Dava Danıştay’a taşındı. Danıştay 14. Daire, geçen yıl oybirliği ile aldığı kararda, riskli alan kararına dayanak oluşturan Pendik Belediyesi’nin hazırladığı teknik raporu “kanıtlayıcı” bulmadı.

Danıştay, kararda anayasanın “Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınırlanması”, “Mülkiyet hakkı” ve İnsan Hakları Sözleşmesinin “Mülkiyetin Korunması” maddelerine de atıfta bulundu. Davanın ardından bölge imar planları küçük değişikliklerle tekrar yapıldı.

CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ, Hakkı Sağlam ve İsa Öztürk imar planlarına dava açtı. Davanın önceki gün duruşması gerçekleşti. Dava gerekçelerinden rantın boyutu bir kez daha gözler önüne serildi. Mahalledeki top sahası ve Kızılay kamp alanı ticaret ve konut alanına çevrildi. Meclis üyeleri mahkemede “Pendik’te imara açılmamış son yeşil alanlardan biri olan bu alan bu değişiklikle imara açılmış oldu. Top sahası ve Kızılay kamp alanının imara açılması yerini dolduramayacak bir yoksunluk getirdi” dedi. Mahkemenin kararı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ETİKETLER: Pendik
http://www.yapi.com.tr/haberler/ticaret-ve-konut-planina-risk-bahanesi_152481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!