Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Almanya Vize Muafiyetine Karşı

TİM Başkanı Büyükekşi: Vize Rejimi Bizi Üzüyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ''Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesinin işverenlerine uygulanan vize rejimi bizi üzmektedir. Türkiye'ye olan vizelerin kaldırılması gerekiyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
TİM Başkanı Büyükekşi: Vize Rejimi Bizi Üzüyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, '2. Konsüler Misyonlar ile Türk İhracatçılarının Buluşması'nda yaptığı konuşmada, TİM olarak Türkiye'deki yerleşik başkonsolos, konsoloslar ve fahri konsoloslara Türkiye'nin ihracatçı sektörlerini tanıtmak, ortak işbirliği fırsatlarını geliştirmek istediklerini söyledi. Dünya ülkelerine yalnızca mal satmaya ve iş görüşmeleri yapmaya gitmediklerini, dünyaya yatırımcı olarak da açıldıklarını ifade eden Büyükekşi, dünyanın dört bir yanında ciddi yatırımlar yaptıklarını anlattı.
    
Büyükekşi, ''İş dünyasının temsilcileri olarak, serbest ticaret olanakları için serbest ticaret anlaşmalarının (STA) sayısının artmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda daha fazla gayret gösterilmesini bekliyoruz. STA'lar sadece ticari ve ekonomik ilişkileri değil, siyasi ilişkileri de istikrara kavuşturmakta, diplomasi trafiğine de yeşil ışık yakmakta'' diye konuştu.

Dış ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirirken, barış ve huzur dolu bir gelecek için karşılıklı vizelerin kaldırılmasını istediklerini de dile getiren Büyükekşi, şunları kaydetti:

''Türkiye'ye vize uygulamayan ülke sayısı 64'e çıktı. En son Ukrayna ile vizeler kalktı. Vizeler kalktıkça karşılıklı olarak dış ticaretin, yatırım ilişkilerinin ve turizmin geliştiğini görüyoruz. Bu bağlamda AB ile müzakere yürüten bir ülke olarak bizlere vize uygulanmasını anlamakta zorlanıyoruz. Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesinin işverenlerine uygulanan vize rejimi bizi üzmektedir. Türkiye'den Avrupa'ya net göç tersine döndü. Daha fazla insanımız geri geliyor. Bu noktanın da göz önüne alınarak diğer aday ülkelere uygulandığı gibi Türkiye'ye olan vizelerin kaldırılması gerekiyor.''
    
Türkiye'nin, gelişen ve yükselen ekonomisi ile hem büyük bir pazar hem de büyük bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu vurgulayan Büyükekşi, ''Ticaret ortaklarımız ile daha derinlemesine bir iş ilişkisi kurmak istiyoruz'' dedi. Artan ticaret hacmi ile yalnızca içinde bulundukları coğrafyaya değil, dünyaya da ticaretin refah ve barış ışığını yaymak istediklerini belirten Büyükekşi, bu yolda kendilerine destek olan konsüler misyon temsilcilerine destekleri için teşekkür etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tim-baskani-buyukeksi-vize-rejimi-bizi-uzuyor_90483.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!