Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Times Meydanı’na Yeni Gökdelen 2009 Yılında

Dünyanın en çok bilinen meydanlarından biri olan Times Meydanı’nın, en heyecan verici finans caddelerinden 42. Sokak ile kesiştiği bölümüne inşa edilecek olan 11 Times Square adlı gökdelen 2009 yılında tamamlandığında bölgenin en yeni yapısı olacak.

yapi.com.tr
Times Meydanı’na Yeni Gökdelen 2009 Yılında

br/> Yapının Adı: 11 Times Square
Yapının Mimarı: FXFOWLE
İşveren: SJP Properties
Yapının Yeri: Manhattan, New York
Yapının Bitiş Tarihi: 2009

New York merkezli FXFOWLE mimarlık firmasının tasarladığı gökdelen yaklaşık 102.000 metre karelik bir alan üzerine oturacak ve 40 kattan oluşacak. Dünyanın en çok bilinen meydanlarından biri olan Times Meydanı’nın, en heyecan verici finans caddelerinden 42. sokak ile kesiştiği bölümüne inşa edilecek olan 11 Times Square adlı gökdelen 2009 yılında tamamlandığında bölgenin en yeni yapısı olacak.

Times Meydanı’nın zihinlere kazınan ve adeta bir gelenek haline gelmiş süslü ve ışıltılı binalarının yanına inşa edilecek bu gökdelen de bu gelenekten nasibini alacak. Tasarımcılar Times Meydanı’nın görsel coşkusuna 11 Times Square'in köşesine yerleştirecekleri 40 metre çapındaki ikonik bir dünya ile ortak olacaklar.

11 Times Square, teknolojinin ve sanatın sınırlarını zorlayan yeşil bir bina olarak tasarlandı. Yüksek performanslı camlı giydirme cephesi ve pencere eteği panelleri gün ışığının binanın içine nüfuz etmesine yardımcı olurken bir yandan da binanın içindekilerin binanın manzarasından maksimum seviyede faydalanmalarını sağlıyor. Ayrıca camlı giydirme cephesi muhteşem bir çevresel kontrol oluşturuyor.

Binanın tasarımında heykelli kompozisyonları olan birçok form kullanılmış. Bu formların en dramatik olanı ise binanın profilinin dıştan bakıldığında eğimli bir camla örtülmüş kristal bir tepeyi andırmasını sağlayan form. Binanın içeriye doğru olan girintilerin çoğuna camdan rüzgar kesici panelleri olan özel çatı teraslar eklenmiş.

Dış güneşlikler güney ve batı cephelerin belli bölümlerini canlandırırken, ısı kontrolünü de sağlıyor. Ayrıca bu özellikler 11 Times Square'in U.S. Green Building Council’den LEED Sertifikası almasına yardım edecek ekolojik özellikleri arasına giriyor.

11 Times Square'de ofis binaları üçüncü kattan başlayacak ve otuz sekizinci kata kadar yükselecek. Ayrıca en alt kata büyük isimleri içinde barındıracak bir alışveriş merkezi açılacak. Binanın girişindeki oldukça büyük ve geniş camdan duvarların üzerine bir kubbe gibi yerleştirilmiş dev makas, lobiyi hem aydınlık hem de görkemli bir alana çevirecek.

Kaynaklar

worldarchitecturenews.com
FXFOWLE Mimarlık Şirketi

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/times-meydanina-yeni-gokdelen-2009-yilinda_50749.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!