Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TIR’lar Direkt Limana İnecek

Kordonyolu Projesi’nin mahkeme kararıyla iptali üzerine yarım kalan viyadüklerin, TIR trafiğini rahatlatmak için İzmir Limanı içine bağlanması kararı doğrultusunda ilk adım atıldı.

Milliyet Ege
TIR’lar Direkt Limana İnecek

Kordonyolu Projesi’nin mahkeme kararıyla iptali üzerine yarım kalan viyadüklerin, TIR trafiğini rahatlatmak için İzmir Limanı içine bağlanması kararı doğrultusunda ilk adım atıldı. Limanda, TIR’ların dönebilecekleri meydan yaratmak amacıyla, ambarlar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılmaya başlandı. Yolun bağlanması çalışmalarına da bir hafta içinde başlanacağı, 24 saat kesintisiz devam edeceği bildirildi. Bakan Yıldırım’ın da inceleme için önümüzdeki günlerde İzmir’e geleceği öğrenildi.

Viyadüklerin limana inmesiyle, TIR’lar, Alsancak’ta şehir trafiğine girmeden bu yolu kullanacak. Bornova ve Karşıyaka istikametinden gelen araçlar, viyadüklerin altından Alsancak’a ulaşacak. Böylece Alsancak trafiği nefes alacak. Viyadük için Kordon tarafına yapılan köprü ayaklarının ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Görsel kirlilik yaratan ayakların yıkılması bekleniyor.

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/tirlar-direkt-limana-inecek_83979.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!