Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tiyatroları Yıkma Başkan

Yıkılan onlarca tiyatrodan sonra, göz açıp kapanıncaya dek alış veriş merkezi ile değiş tokuş edilen Taksim Sahnesi'nin arkasından "adı kaldı yadigâr" diyebiliyorken, Muhsin Ertuğrul Sahnesi de avuçlarımızdan kayıp gitmesin.

BirGün Gazetesi/Mustafa DERMANLI



aklaşık 10 gün önce bu sayfalarda Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılması üzerine yazdığım yazı sonrası, dostlarla sahneye karşı bir saygı duruşunda bulunmak adına son oyunlardan birine gidelim diye konuştuk. Akabinde 27 aralık tarihindeki Bernarda Alba'nın Evi temsiline toplu bilet aldık. Son oyunlardan birini izleme burukluğuna nail olacaktık...

Geçtiğimiz gün İstanbul Şehir Tiyatroları, ocak ayının oyun planını internetten açıkladı. Birkaç bilet almak için hareketlendiğimde Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne ayrılmış sütunda ocak ayı sonuna kadar oyunların sıralanmış olduğunu gördüm. Hemen arama motorlarında aramalar yaptım, Büyükşehir Belediyesi'nin haberlerini taradım yıkımın ertelendiğine dair bir haber bulabilmek için. Ama yeni bir haber yoktu, hatta hâlâ ocak başında yıkımın başlayacağını duyuruyordu siteler. Aklıma da birçok şey geliyordu. Ya bir erteleme söz konusu idi, ya yıkımdan vazgeçilmişti, ya da liste yapılırken bir hata olmuştu. N'olursa olsun 27 Aralık gösterimine katılmaktan, omuz omuza yıkıma karşı durmaktan, sesimizi başkana duyurmaktan vazgeçmemeliydik.

27 Aralık'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki Bernarda Alba'ın Evi oyunu öncesi tiyatro önünde buluşup, yıkıma karşı safları biraz daha sıklaştırıyoruz. Oyun için hâlâ bilet bulma imkânı var. Yapmanız gereken, ya en yakın gişeye yolunuzu düşürmek ya da www.ibb.gov.tr adresini tıklayıp, şehir tiyatrolarıyla ilgili bölüme girerek bileti almak. Bu eylemlerle, omuz omuza vererek, sesimizi gittikçe yükselterek kararsızların kararını yeniden gözden geçirmelerini sağlayabilir, bu yıkımı durdurabiliriz. Yıkılan onlarca tiyatrodan sonra, göz açıp kapanıncaya dek alış veriş merkezi ile değiş tokuş edilen Taksim Sahnesi'nin arkasından "adı kaldı yadigâr" diyebiliyorken, Muhsin Ertuğrul Sahnesi de avuçlarımızdan kayıp gitmesin.

Gülben Ergen gibi medyatik bir isimden faydalanarak kampanya başlatan Conta Hareketi, şehrin su borularının yenilenmesi için bu sanatçı vasıtasıyla başkana "Boruları Yenile Başkan!" sloganını yolluyor. Bizim böyle bir destekçimiz ne yazık ki yok. Bakıyorum da o televizyon dizilerinden, helali hoş olsun çuvalla para kazanan tiyatrocularımızı bu destek oluşumlarında göremiyoruz.

Gerçi onlarsız da biz bu işi kotarır, Conta Hareketi'nden aldığımız bu kampanya yöntemi ile "Tiyatroları Yıkma Başkan!" diye meramımızı net biçimde yöneltebiliriz. Yine de gönül o sahnenin tozunu yutmuş oyuncuları da yanımızda görebilmeyi ister tabii ki. Belki de, perşembe gecesi, kim bilir? Hasılı 27 Aralık 20.00'da, sıra tam da tiyatro severlere gelmişken ve yıkım kararı muğlak bir hal almışken Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde buluşuyoruz.

Detayları ise www.alternatif-istanbul.net adresinden takip edip bu eylemciğimize destek verebilirsiniz. Sonrasında hep beraber Lorca'nın, Bernarda Alba'nın Evi'ni izleriz. Sonra da dileğimizi yineleriz...

http://www.yapi.com.tr/haberler/tiyatrolari-yikma-baskan_58236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!