Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMMOB: Yargı Kararına Uyulmasını İstemek İftira Oldu

TMMOB'de 5 odaya “Melih Gökçek'e iftira ettikleri” gerekçesiyle dava açıldı.

yapi.com.tr
TMMOB: Yargı Kararına Uyulmasını İstemek İftira Oldu

Danıştay, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yapılan talana ilişkin TMMOB'ye bağlı meslek odalarının açtığı dava ile çiftliğin “Yenileme alanı” olarak kabul edilmesi ve ilave alan ilanına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı hakkında yürütmeyi durdurmuştu. 10 Temmuz 2014'de verilen bu kararı uygulamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar hakkında 5 meslek odası suç duyurusunda bulundu. Gökçek'de hakkında iftira edildiği iddiasıyla meslek odaları hakkında karşı suç duyurusunda bulunmasıyla TMMOB’ye bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası başkanları hakkında dava açıldı.

Aoç'nin yüzde 40'ı talan edildi

Konuya ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, oda yöneticileriyle birlikte TMMOB binasında basın toplantısı düzenledi. Koramaz, 2006 yılında AOÇ Kuruluş Kanunu’nda gerçekleşen değişiklikle birlikte AOÇ üzerinde plan yetkisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi sonrasında bu saldırılar yoğunlaşmış ve gelinen noktada artık bütüncül ve kuruluş amacına hizmet eden bir Atatürk Orman Çiftliği’nden söz etmek zorlaşmıştır” dedi. Atatürk’ün şartlı bağışından bugüne kadar AOÇ'nin toprak varlığının yüzde 40’nı kaybettiğini belirten Koramaz, meslek odalarının verilen yargı kararını uygulamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuksuz uygulamalarını kamuoyuna açıkladıklarını aktardı.

2 yıl sonra dava açıldı

Oda başkanlarının “asılsız iftira” gerekçesiyle 2 yıl 20 gün önce Cumhuriyet Savcılığına ifade verdiğini kaydeden Koramaz, “Sonra her ne olduysa Çevre Mühendisleri Odası Başkanımız Baran Bozoğlu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanımız Tezcan Karakuş Candan, Peyzaj Mimarları Odası Başkanımız Ayşegül Oruçkaptan, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanımız Emre Sevim, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanımız Özden Güngör hakkında Melih Gökçek’e iftiradan dava açılmış olup, bir yıldan 4 yıla kadar hapis, kamu hizmetlerinden men, seçme seçilme hakkından men cezası istenmektedir. Ancak yapılması gereken gerçekleri kamuoyuyla paylaşan meslek odası yöneticilerine dava açmak değil, yargı kararlarına uymamakta ısrar eden Gökçek hakkında takibat yapmaktır” diye konuştu. Koramaz, AOÇ'de gerçekleşen yağma sürecini tekrar tekrar ifşa edeceklerini ve Ankara'yı parsel parsel satanlarla mücadelelerinin bitmeyeceğini söyledi.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmob-yargi-kararina-uyulmasini-istemek-iftira-oldu_152461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!