Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TNT, İlk 'Yeşil' Deposunu Hollanda'da Açtı

TNT'nin karbondioksit üretmeyen ilk deposu, Hollanda’nın Veenendaal kentinde açıldı. Resmi açılışını TNT Posta Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup İdare Müdürü Harry Koorstra’nın yaptığı depo, TNT’nin dünya genelindeki çevre programı 'Planet Me' kapsamında kuracağı 'yeşil' binaların ilki. Küresel posta ve ekspres taşımacılık devi TNT, 65 ülkede 3 milyon

yapi.com.tr
TNT, İlk 'Yeşil' Deposunu Hollanda'da Açtı

TNT'nin karbondioksit üretmeyen ilk deposu, Hollanda’nın Veenendaal kentinde açıldı. Resmi açılışını TNT Posta Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup İdare Müdürü Harry Koorstra’nın yaptığı depo, TNT’nin dünya genelindeki çevre programı 'Planet Me' kapsamında kuracağı 'yeşil' binaların ilki. Küresel posta ve ekspres taşımacılık devi TNT, 65 ülkede 3 milyon metrekareden fazla binasının karbondioksit salımını kısıtlamayı planlıyor.

Çarpıcı dış görünümü ile çevresindeki iş yerlerinden ayrılan bina, olabildiğince çok gün ışığını alarak, kullanılan yapay ışığı kısıtlamak üzere tasarlanmış. 300’den fazla güneş paneli, ışığı toplayıp enerjiye dönüştürerek binanın kendi enerjisini sürdürülebilir yöntemlerle üretmesini sağlıyor. Isıtma ve soğutma için ise yer altı suları kullanılıyor. Binanın kullanımı sırasında hiç karbondioksit üretmemesini hedefleyen TNT, bu proje için VolkerWessels inşaat şirketi ile işbirliği yaptı. Ortak çalışmalar sonucunda, ekolojik tuvaletlerin temizliği için yağmur suyu kullanılmasından düşük tüketimli kahve makineleri ve geri dönüştürülebilir mobilyalara kadar pek çok yaratıcı çözüm geliştirildi.  Asfalt işleri için kullanılmış cüruftan yararlanılırken kağıt atıkları ve geri dönüştürülemeyen atıklar için daha büyük konteynırların kullanılmasıyla, boşaltma aralığı da uzatıldı.

Bu yöntemlerin ve önlemlerin tek bir işyerinde birleştirilmesi sayesinde, sıradan depolara göre yüzde 70’ten fazla enerji tasarrufu sağlandı. VolkerWessels, TNT’nin “yeşil” deposunun başka sürdürülebilir işyeri sahipleri için örnek teşkil ederek aynı çözümlerden yararlanmalarını bekliyor. Ekim ayı ortalarında faaliyete geçen “yeşil” depo Veenendaal ile çevresine posta dağıtımı işlerini yürütecek.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/tnt-ilk-yesil-deposunu-hollandada-acti_64521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!