Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOBB, Üniversite Kuruyor

TOBB, ilk aşamada fen ve sosyal ağırlıklı eğitim verilecek üniversitede üstün zekalı öğrencilere yönelik eğitimin de önümüzdeki yıllarda başlayabil

NTV-MSNBC



b>TOBB, ilk aşamada fen ve sosyal ağırlıklı eğitim verilecek üniversitede üstün zekalı öğrencilere yönelik eğitimin de önümüzdeki yıllarda başlayabileceğini açıkladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Halim Mete, Odalar Birliği tarafından üniversite yapmak amacıyla satın alınan Yükseliş Koleji binasında eğitimin önümüzdeki yıl başlayacağını söyledi.
Yükseliş Koleji binasının Odalar Birliği’nin 26 trilyona satın aldığını ve tapu işlerinin üç gün önce tamamlandığını söyleyen Halim Mete, bu binada Türkiye’deki üniversitelerden farklı bir eğitim vermeyi amaçladıklarını da vurguladı.

ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLERE EĞİTİM
Yükseliş Koleji binasının, Odalar Birliği’nin kuracağı üniversitenin kampüsü haline getirileceğini ve burada belki de üstün zekalı öğrencilerin eğitileceğini ifade eden Mete, başlangıçta üniversitede üç bölüm açılacağını, bu bölümlerin hangileri olacağının henüz kesinleştirilmediğini söyledi. Ama, ilk aşamada söz konusu üniversitede fen ve sosyal ağırlıklı eğitim verilecek.
Halim Mete ayrıca Türkiye genelinde Odalar Birliği’nin üniversitesine bağlı birçok fakülte kurulacağını da belirtti. İlk aşamada Söz konusu üniversitede fen ve sosyal ağırlıklı eğitim verilecek. Yükseliş Koleji binasının tam bir üniversite haline dönüştürülebilmesi için onarım çalışmalarına başlanacağını anlatan Mete, bu onarım için de yaklaşık 15-20 trilyon harcanacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tobb-universite-kuruyor_2576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!