Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tohum Katedrali’ne Lubetkin Ödülü

Şangay’da 31 Ekim tarihine kadar sürecek “World Expo”da kurulan İngiliz pavyonu uluslararası mimarlık ödülü “Lubetkin Ödülü”nün sahibi oldu. İrlanda ve Alaska’dan aday gösterilen binaları geride bırakarak İngiliz Mimarları Kraliyet Enstitüsü (Royal Institute of British Architects) tarafından verilen ve ismini ünlü mimar Berthold Lubetkin’den alan

Cumhuriyet Gazetesi
Tohum Katedrali’ne Lubetkin Ödülü

Şangay’da 31 Ekim tarihine kadar sürecek “World Expo”da kurulan İngiliz pavyonu uluslararası mimarlık ödülü “Lubetkin Ödülü”nün sahibi oldu. İrlanda ve Alaska’dan aday gösterilen binaları geride bırakarak İngiliz Mimarları Kraliyet Enstitüsü (Royal Institute of British Architects-RIBA) tarafından verilen ve ismini ünlü mimar Berthold Lubetkin’den alan Lubetkin Ödülü’nün sahibi altı katlı, küp formundaki yapı, denizkestanesini andırıyor.

Thomas Heatherwick tarafından yapılan ve “Tohum Katedrali” (Seed Cathedral) adıyla da anılan yapı, ayrı ayrı köklere sahip 60 bin farklı akrilik çubuktan oluşuyor.

Yaklaşık 250 ülkeden katılımın olduğu ve uluslararası birçok organizasyonun farklı ülkelerin kültürlerinden örnekler sergileyebildikleri ‘sürdürülebilir gelişme’ temalı “World Expo”ya 70 milyon ziyaretçinin gitmesi bekleniyor.


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tohum-katedraline-lubetkin-odulu_80808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!