Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ 2 Bin 824 Konutu Teslim Ediyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gölbaşı Örencik'te yapımını tamamladığı 2 bin 824 konutu, 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerine teslim etmeye başlıyor. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, müteahhit ve müşavir firma aracılığı ile yapılacak teslimat, 29 günde, 2 Kasım günü tamamlanacak.

Hürriyet Gazetesi
TOKİ 2 Bin 824 Konutu Teslim Ediyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gölbaşı Örencik'te yapımını tamamladığı 2 bin 824 konutu, 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerine teslim etmeye başlıyor. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, müteahhit ve müşavir firma aracılığı ile yapılacak teslimat, 29 günde, 2 Kasım günü tamamlanacak. Gölbaşı Örencik şantiyesinde yapılacak konut teslimleri sabah saat 9:00;da başlayacak ve gün boyu sürecek. Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak.

Gayrimenkul satış sözleşmesi hükümleri gereği, konutun sigorta ve DASK işlemleri satışa aracılık eden banka tarafından yapılacak ve bedelleri, KDV ile birlikte tahsil edilecek. Konut teslim işlemi nedeniyle doğan yüzde 1 düzeyindeki Katma Değer Vergisi, TBMM aracılığıyla satılan konutlar için Ziraat Bankası Meclis Şubesi'nce, diğer konut alıcıları için Ziraat Bankası tarafından Gölbaşı Örencik şantiyesinde kurulacak olan mobil şubelerce tahsil edilecek. KDV ödeme dekontu/faturanın bir örneği konut teslim anında müteahhit/müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecek. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının yanlarında, kimlik belgesi (nüfus cüzdanı), gayrimenkul satış sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası, konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya faturayı bulundurmaları gerekiyor.

Konut alıcılarının taksit ödemeleri, konutlarını teslim alıp almamasına (sözleşme yapılıp yapılmadığına) bakılmaksızın ilan edilen teslim programına göre takip eden ilk ay başlayacak olup, dönem artışı ise Ocak 2010 tarihinde başlayacak.

Konuyla ilgili daha geniş bilgi ve teslim programı, TOKİ;nin “www.toki.gov.tr” internet adresinden, satışlar bölümüne girilerek öğrenilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-2-bin-824-konutu-teslim-ediyor_72812.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!