Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ AKP'nin Sponsoru mu?

Başbakan Erdoğan dün yine seçim propagandasını yaptı; tıpkı son beş mitingde olduğu gibi Toplu Konut İdaresi'nin sponsorluğunda... Bir kamu kurumu olan TOKİ Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta, Van'da, son olarak da dün Burdur'da seçimlere kısa bir süre kala anahtar teslim töreni düzenledi. Peki TOKİ Başkanı Bayraktar'ın, Tayyip Erdoğan'la dostluğu

Gazateport



aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’TOKİ Rüzgarı’’ ile partisinin yelkenlerini dolduruyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarındaki en önemli kozu oldu.

Erdoğan son dönem meydanlara, halk arasında "TOKİ mitingleri" diye nitelenen toplu açılış törenleri için çıkıyor. Erdoğan, Afyon, Eskişehir, Van, Erzurum, Sivas, Amasya ve son olarak da Burdur’da TOKİ mitingleri yaptı. Miting organizasyonunu bir kamu kuruluşu olan TOKİ ile Valilik ve Belediyeler üstleniyor. Kamu kaynaklarıyla düzenlenen bu mitinglerde parti görevlileri sahne alıp, AKP propagandası yapılıyor. AKP mitinglerine dönüşen bu toplu açılışlarda Erdoğan ve bakanlarıyla birlikte açılışın yapıldığı illerin valileri de kürsüye çıkıyor.

500 bin konut
Hükümet, 20 yıl vadeli ucuz konut projelerine ağırlık verilmek üzere TOKİ’ye 250 bini yıl sonuna kadar bitirilmek üzere 500 bin konut projesi hazırlanması talimatı verdi. Projeleri de TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar organize ediliyor. Bayraktar seçim sürecinde AKP’den milletvekili adayı olmayı düşünmüş ancak Başbakan Erdoğan, "Bayraktar’a güvendiğini ve TOKİ projelerini başka bir ise emanet edemeyeceğini" belirterek buna karşı çıkmıştı.

Erdoğan Bayraktar kimdir?
Toplu Konut İdaresi'nin başkanlığını 2002'den bu yana yürüten Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde belediye iştiraklerinden KİPTAŞ'ın Genel Müdürlüğü görevini üstlenmişti. KİPTAŞ'tan TOKİ'ye geçen Bayraktar'ın adı milletvekili lojmanları yapımı aşamasında polemiğe konu olmuştu. 2004 yılında TBMM ile TOKİ meclis lojmanı yapımı için görüşmüş ancak daha sonra Başbakan Erdoğan'ın rahatsız olmasının ardından rafa kaldırılmıştı.

Van'da başladı
81 il ve 324 ilçedeki 719 şantiyesinde halen toplam 258 bin konutluk proje yürüten TOKİ’nin, Erdoğan’ın seçim kampanyası sırasında da seçim mitinglerinin yanı sıra bazı illerde anahtar teslimi de içeren toplu açılışlar yapıyor. Erdoğan TOKİ mitinglerine Van’dan başladı. Bu ilde bin 964 konut teslim edildi. Bu konutların bin 729’u Van’ın Edremit ilçesinde bulunuyor. Erdoğan, daha sonra Ordu’da da TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar teslimini yaptı. Sivas ve Amasya’da da TOKİ mitigleri yapan Erdoğan son olarak da Burdur’da hem "AKP mitingi" yaptı, hem de TOKİ konutlarını dağıttı.

Biz övgü bekliyoruz
AKP yöneticileri ise "Türkiye’de en önemli sorunlardan biri konut. İnsanlar en çok başlarını sokacak bir evi olsun istiyor. TOKİ bir kamu kurumu olarak konut üretiyor. Bu konuda hükümetimizin önemli teşvik ve yardımı var. TOKİ’nin önünü açtık. İnsanları ev sahibi yapan bir iktidar eleştirilmez övülür. Anahtar teslim töreninde iktidar lehine sahneler yaşanıyorsa, bu da halkımızın AKP’ye ve Başbakanımıza olan teveccühüdür" dediler. Başbakan Erdoğan dün yine seçim propagandasını yaptı; tıpkı son beş mitingde olduğu gibi Toplu Konut İdaresi'nin sponsorluğunda... Bir kamu kurumu olan TOKİ Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta, Van'da, son olarak da dün Burdur'da seçimlere kısa bir süre kala anahtar teslim töreni düzenledi. Peki TOKİ Başkanı Bayraktar'ın, Tayyip Erdoğan'la dostluğu nereden geliyor?

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-akpnin-sponsoru-mu_54641.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!