Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ, Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde Proje Yapacak

TOKİ Avcılar'a bağlı Yeşilkent Mahallesi'ndeki mülkiyetine sahip olduğu arsa için yeni imar planı hazırladı. Planın onaylanması halinde arsada konut ve eğitim binaları ile park yapılabilecek.

yapi.com.tr
TOKİ, Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde Proje Yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Avcılar'a bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde yer alan 63 Parsel ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin yeni imar planı hazırladı.

Avcılar İlçesi, Yeşilkent Mahallesi, 63 Parsel ve bir kısım kadastral boşluğun 5 bin 65.49 metrekarelik kısmınına ilişkin Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca sunulan imar planı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı 1 nolu Kararnamesinin 97. maddesi, 102. maddesi hükümleri ve 6306 sayılı Kanun uyarınca 19 Kasım 2018 tarihinde onaylandı.

Ayrık Nizam 4 Katlı E.0.80, TAKS:0.25 yapılaşma koşullarında “Konut Alanı”, 7 bin 30.91 metrekarelik kısmının “Park Alanı”, 8 bin 95.56 metrekarelik kısmının “Eğitim Alanı” olarak düzenlenmesine ilişkin olarak hazırlanan planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğince bugün tarihinden itibaren 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası (Abbasağa Mah. Yıldız Cad. No:47 Beşiktaş/İSTANBUL) ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; planlama alanı 63 parsel TOKİ mülkiyetinde olup, planlama alanında kalan alanda minimum yükseklik 0-5 metre aralığında, maksimum yükseklik 10-15 metre aralığında olup, planlama alanı çevresinde yükseklik 20 metrenin üzerine kadar çıkıyor.

Planlama Alanının bir kısmı Avcılar Tem ve D100 Karayolları Arası NİP’te kalırken bir kısmı Bahçeşehir Belediyesi RNİP’te kalıyor. 16.02.2010 tarihli planda, planlama alanı BHS (İtfaiye) fonksiyonunda yer alıyor.

Planlama alanı sınırları içerisinde 8 bin 560 metrekare Eğitim alanı, 5 bin 51 metrekarelik Konut Alanı, 7 bin 67 metrekarelik park alanı ve ENH fonksiyonları yer alıyor. Yürürlükteki imar planı yönetmeliği göz önünde bulundurularak ortalama kişi başı yaşam alanı 35 metrekare olup Konut Alanı için orta (280 kişi/hektar ) yoğunluk değeri belirlendi.

Konut alanlarında max TAKS: 0.25 olup doğal zemin kotu üzerine çıkan kısımlarda TAKS değeri aşılamayacak.

ETİKETLER: TOKİ Avcılar
http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-avcilar-yesilkent-mahallesinde-proje-yapacak_168975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!