Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toki Başkanı Bize Dua Edecek

Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi, Ramazan’dan sonra TOKİ yetkilileri ile bir araya gelecek. Ankara’da yapılacak görüşmede Ekinciler, üretimini gerçekleştirdikleri deprem çeliğinin TOKİ’nin yaptığı binalarda kullanılmasını tavsiye edecek.

Bugün Gazetesi



b>Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi, Ramazan’dan sonra TOKİ yetkilileri ile bir araya gelecek. Ankara’da yapılacak görüşmede Ekinciler, üretimini gerçekleştirdikleri deprem çeliğinin TOKİ’nin yaptığı binalarda kullanılmasını tavsiye edecek.

Ekinciler Demir ve Çelik Genel Müdürü Çetin Kaya, deprem çeliğinin normal inşaat demirine göre yüzde 5 pahalı olmasına karşın toplam inşaat maliyetini yüzde 15 düşürdüğünü söyledi. Kaya, şunları söyledi: “Deprem çeliği kullanılan binalarda, daha küçük kolonlar olacak ve beton maliyeti düşecek. Ayrıca işçilik ve kalıp malzemesinden de tasarruf sağlanıyor. Kolonlar küçük olduğu için konutun içindeki yaşam alanları artacak. Tüm bunları üst üste koyduğunuzda, deprem çeliği bina maliyetlerini yüzde 15 oranında düşürecek. Bu durumda çimento üreticilerine beddua eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bize dua edecek.”

EPDK’nın AB’ye uyacağım diye 11 olan elektrik tarifesini 5’e düşürdüğünü bu durumda elektrik maliyetlerinin yüzde 17 arttığını dile getiren Kaya, Avrupa’da tariflerin kendi içinde farklılıkları bulunduğunu bildirdi. Kaya, “Avrupa’da en çok elektrik kullanan en az kullanana göre yüzde 52 daha düşük fiyat ödüyor. Biz elektriğe 7 sent öderken, Rusya’da bu fiyat 2.5 sent. Ayrıca bizden yüzde 2 TRT payı, yüzde 1 belediye payı kesiliyor. Bir de Enerji Fonu’na yüzde 0.5 gidiyor. Enerji Fonu sanayicinin elektrik borcunu ödeyemediği zaman devreye giriyormuş. Bir dönem elektrik borcumuzu ödeyemedik, Fon’a gittik. Ancak Fon dipsiz bir kuyu gibi. Git git sonuca ulaşamadık biz de peşini bıraktık” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-baskani-bize-dua-edecek_48985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!