Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ Başkanı Karabel: ''Tüm Yükleniciler Olağanüstü Şartlara Göre Çalışarak Kapasitesini Arttıracak''

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, depremden sonra kentte kacılıcı konutları inşa eden yüklenici firmalara, olağanüstü şartlara göre çalışılarak kapasitelerin arttırılması ve gerekirse iki vardiya çalışılması talimatı verdi.

yapi.com.tr / AA
TOKİ Başkanı Karabel: ''Tüm Yükleniciler Olağanüstü Şartlara Göre Çalışarak Kapasitesini Arttıracak''

Foto: AA

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Van'da Bostaniçi, Kevenli ve Erciş'teki inşaat şantiyelerini gezerek, yüklenici firmaların geldikleri aşamaları yerinde gördü. Kalıcı konutların yapılacağı arazilerde incelemelerde bulunan Van'ı yeniden inşa eden yüklenici firma temsilcileriyle toplantı yaptı.

Her firma temsilcisinden programları hakkında tek tek bilgi alan Karabel, gördüğü eksiklikler konusunda uyarılarda bulundu. 28 Ocak tarihine kadar yapılacak yeni ihalelerde Van ve Erciş'te yapılacak konut sayısı 9 bin 883'e çıkacağını ifade eden Karabel, konutların ağustos ayı sonuna kadar yetişebilmesi için mart ayı bitimine kadar kaba inşaatlarının bitirilmesi gerektiğini bildirdi.

Yüklenici firmaların bu programa göre kendilerini gözden geçirmelerini isteyen Karabel, ''Kütahya Simav'da deprem konutları 6 ayda bitti. Simav depremi yaz aylarına denk geldi. Ancak Van depremi kış aylarında yaşandı. Şartlar zor olsa da şu anda çalışabiliyorsunuz. Bu nedenle bu günlerin kıymetini bilmeliyiz. Bu kış uzun sürebilir. Bu nedenle ileride kaybedeceğimiz zamanı bu günlerde telafi etmek zorundayız. Tüm yükleniciler olağanüstü şartlara göre çalışarak kapasitesini arttıracak, gerektiğinde iki vardiya halinde çalışın'' dedi.

Karabel, yeni ihale alan firmaların da Van'da çalışmalara başlamasıyla beton sıkıntısı yaşanabileceğine dikkat çekerek tüm firmaların beton santrallerini de kurmaları gerektiğini bildirdi.

Karabel, ''Yeni yüklenicilerin Van'a gelmesiyle birlikte beton konusunda sıkıntısının yanı sıra kalifiye eleman sıkıntısı yaşanabilir. Bunun planlamasını şimdiden yapmak ve programlarınızı revize etmek zorundasınız. Malzemelerin bağlantılarını şimdiden yapın. Planlamalarınızı netleştirin'' dedi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-baskani-karabel-tum-yukleniciler-olaganustu-sartlara-gore-calisarak-kapasitesini-arttiracak_90526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!