Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ: İstediğimiz Arsayı Alabiliriz

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Hazinenin, belediyelerin, vakıfların ve özel idarelerin elindeki her araziye talip olmadıklarını, ancak kanunen, toplu konut projesi uygulamak istedikleri yerleri, Başbakanın oluru ile alabileceklerini söyledi.

Türkiye Gazetesi



oplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Hazinenin, belediyelerin, vakıfların ve özel idarelerin elindeki her araziye talip olmadıklarını, ancak kanunen, toplu konut projesi uygulamak istedikleri yerleri, Başbakanın oluru ile alabileceklerini söyledi.

“Kamuya ait arsa ve arazilerin satışı konusunda, Maliye Bakanlığı ile aralarında anlaşmazlık olduğu” şeklinde kamuoyuna yansıyan haberlere açıklık getiren Erdoğan Bayraktar, Arsa Ofisi ve Toplu Konut Kanunu uyarınca TOKİ’nin değişik şekillerde arsa ve arazi edinebileceğine işaret ederek şöyle dedi:

“1164 Sayılı Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun uyarınca, Hazine, belediye, vakıf ve özel idareler, satış muameleleri öncesinde arsalarını bize bildirmek durumunda. Bu arsalar ile biz ilgilenmiyorsak, satış yapılabilir. Ancak, bu araziler satıldıktan sonra, biz orada bir konut projesi geliştirirsek, satış gerçekleşse bile biz ihalede gerçekleşen en yüksek bedeli ödeyerek alabiliriz. Diğer taraftan Toplu Konut Kanunu gereği, biz bir yerde toplu konut projesi uygulayacaksak, orası toplu konut alanı ilan edilir ve Başbakan oluru ile biz orayı alırız. Orası satılamaz.”

Konut yapmazsak arazileri satarız
Mevzuat gereği, TOKİ’ye devredilen arazileri her şekilde değerlendirebileceklerini de kaydeden Bayraktar, “Bu arazileri, istersek planlayıp, yine konut yapılmak üzere satarız. İstersek bir bölümünde kendimiz konut yaparız, kalanını satarız. İstersek, gelir paylaşımı yöntemi ile konut yaptırırız. Ne şekilde değerlendireceğimiz kanunda gayet açık. Bir sorun yok” görüşünü dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-istedigimiz-arsayi-alabiliriz_51378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!