Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ Konutları AKP'lilere Peşkeş mi Çekildi

Demokratlar Platformu, Toplu Konut İdaresi'nin kaynak yaratmak amacıyla yaptırdığı lüks konutların AKP’li vekil ve AKP yandaşı bürokratlarına gittiğini öne sürdü. Platformun açıklamasına göre, TOKİ konutları, adı yolsuzluk iddialarına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’dan, AKP Milletvekili Egemen Bağış’a, eski Turizm Bakanı Atilla Koç’un eşi Şadiye

Radikal Gazetesi
TOKİ Konutları AKP'lilere Peşkeş mi Çekildi

Demokratlar Platformu, Toplu Konut İdaresi'nin kaynak yaratmak amacıyla yaptırdığı lüks konutların AKP’li vekil ve AKP yandaşı bürokratlarına gittiğini öne sürdü. Platformun açıklamasına göre, TOKİ konutları, adı yolsuzluk iddialarına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’dan, AKP Milletvekili Egemen Bağış’a, eski Turizm Bakanı Atilla Koç’un eşi Şadiye Koç’tan AKP Milletvekili Nevzat Pakdil’e kadar birçok milletvekili ve önemli bürokrat tarafından satın alındı.

Demokrat Parti içinde Genel Başkan Süleyman Soylu’ya muhalifler tarafından oluşturulan Demokratlar Platformu, yaptığı açıklamada, dar gelirliler için konut üreten TOKİ'nin lüks konutlarına iktidara yakın isimlerin sahip olduğunu öne sürdü. Yapılan açıklamada, Türkiye’nin imkanları, varlıkları, kaynakları ve kadrolarının AKP iktidarı döneminde “yağma”ya uğradığı savunulurken, “Yağma, kamu kuruluşlarında, belediyelerde olanca hızıyla devam etmekte, artık her yerden cerahat fışkırmaktadır. İnsanların inanç ve merhametleri de bu yağmadan nasibini almıştır. Deniz Feneri, bu pisliğin uç verdiği ilk işaret fişeğidir. Arkası, başkalarından gelecektir” denildi. Söz konusu durumu “dillendirecek” ve “sorgulayacak” muhalefetin bulunmadığını savunan platform, açıklamasında, “Varsa yoksa Kılıçdaroğlu. Meclis içindeki muhalefete bakın. MHP, iktidarın acil servisi konumunda. Tıkandığı her yerde imdadına o yetişiyor. BBP’nin tek adamlı muhalefeti iktidarın ‘hıh’ deyicisi. Parlamento dışı muhalefet ise perişanları oynuyor. ANAP kendi derdinde, DP, arkasında ne nal izi, ne toz bulutu, ‘Beyaz yürüyüş’ünü sürdürüyor” açıklamasında bulundu. DP’ye de atıfta bulunan platform temsilcileri yaptıkları açıklamada, DP yöneticilerini “uzayda yaşıyor” diye eleştirirken, “AKP karşısındaki mutlak sessizliği, onun da iktidarla gizli pazarlıklar içinde olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor” açıklamasında bulundu. DP’nin bıraktığı muhalefet boşluğunun doldurmanın Demokratlar Platformu’na düştüğünü belirten platform temsilcileri TOKİ konutlarındaki “yağmaya” ve AKP’nin yaptığı kadrolaşmaya işaret etti.

“TOKİ konutları AKP’li vekil ve bürokrata”

Yapılan açıklamada TOKİ konutlarından bazılarının ilginç sahiplerinin bulunduğuna dikkat çekildi. TOKİ’nin dar gelirli vatandaş için yapılacak konutlara kaynak yaratmak amacıyla yaptırdığı ve değerinden ucuza satılan lüks konutların alım listesinin özellikle AKP ve iktidarına yakın isimlerin girdiği ortaya çıktı. Alımın hangi kıstaslara göre yapıldığının açıklanması gerektiğine işaret eden platform temsilcileri, teftiş ve denetim kurullarını göreve çağırdı.

Platformun iddiasına göre Erler Mahallesi’nden konut sahibi olanların bir bölümünün listesi şöyle:

“RTÜK Başkanı Aykut Zahid Akman, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un eşi Şadiye Koç, AKP Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AKP Kastamonu Milletvekili Süleyman Çil, AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, AKP Milletvekili Zeynep Tekin Börü, AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış, AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AKP Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, Recai Kutan'ın Eşi Mebrure Suna Kutan, Eski Refah Partisi Milletvekili Lütfi Esengül, Eski Refah Partisi Milletvekili Ahmet Cemil Tunç, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız, DTM Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, Devlet Personel Başkanı Jale Aygül, Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Anyolaç, Kenan Karadeniz Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı, DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Cemal Noğay, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Vekili Yüksel Öztürk, Eski TOKİ Başkanı'nın Eşi Elvan Turagay, Rekabet Kurumu Uzmanı Hakan Bilir, Danıştay Eski Başkanı Ender Çetinkaya, MEB Müşavirliği'ne Atanan AKP Adana Milletvekili Zeynep Tekin’in Öğretmen Kardeşi Cumali Tekin, Hükümetin T.C. Merkez Bankası Başkanlığı için üzerinde durduğu isim Mehmet Şimşek, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Bölükbaşı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-konutlari-akplilere-peskes-mi-cekildi_63941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!