Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, 'Köy Görüntülü İlçeleri' Hedef Aldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, bu yılın ilk üç ayındaki ihalelerin büyük bölümünü, ilçelerdeki konut projelerine ayırdı.

yapi.com.tr / AA
TOKİ, 'Köy Görüntülü İlçeleri' Hedef Aldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, bu yılın ilk üç ayındaki ihalelerin büyük bölümünü, ilçelerdeki konut projelerine ayırdı.

TOKİ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''köy görüntülü ilçeleri'' değiştirmek ve ihtiyaç sahibi insanların uygun koşullarda konut sahibi olmasını sağlamak amacıyla halen 800 ilçede proje uygulandığı belirtildi. Bu yılın ilk üç ayında yapılacak ihalelerde de ilçelerde gerçekleştirilecek projelere ağırlık verildiği kaydedilen açıklamada, bu ihaleler kapsamında, ilçelerde 2 bin 152 konut, 90 dükkan, 5 okul ve çok sayıda sosyal tesisin yapımının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde iki ayrı bölgede yapılacak 280 konut ve sosyal donatılar için 11 Ocak'ta ihale yapıldı. Muğla'nın Milas ilçesine 300, Erzurum'un bin 671 nüfuslu küçük ilçesi Pazaryolu'na 80 konut yapmak için de bugün düzenlenen ihalelerde teklifler alınacak.

TOKİ, Karabük'ün Eflani ilçesine 10 yataklı hastane, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 80 konut ile 90 dükkan, cami ve sosyal donatılar, Bitlis-Mutki'de 16 derslikli lise, spor salonu, Erzurum-Yakutiye Hasan-ı Basri'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 168 konut yapacak.

Şubat ayı içerisinde de İzmir-Tire'de 280 adet yoksul konutu 1 adet cami, Bingöl-Genç'te 24 derslikli lise, Ahlat'da 72 konut 1 adet cami, Trabzon-Of'ta 240 konut, 1 adet ticaret merkezi, Trabzon-Araklı'ta 16 derslikli lise, Adana-İmamoğlu'nda 24 derslikli lise, Karaisalı'da 16 derslikli lise, 200 kişilik pansiyon, Mardin-Dargeçit'te tarımköy, lojman, sağlık ocağı, Bursa-İznik'te 72, Mustafakemalpaşa Tatkavaklı'da 384 konut, 1'er adet sosyal tesis ile Karaman-Ermenek'te 122, Başyayla'da 170 konutun yapımı ihaleleri düzenlenecek.

TOKİ, Ağrı'nın Doğubeyazıt ve Patnos ilçeleri hastanelerine 15'er dairelik ilave lojman ile Malatya'nın Darende ilçesine 204 konut, 1 adet cami ve 1 ticaret merkezi yapımı için Mart'ta ihale yapacak.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-koy-goruntulu-ilceleri-hedef-aldi_85069.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!