Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ Kredi Faizini 4 Puan İndirdi

TOKİ, Emlak GYO'nun elindeki 10 bin konut için Vakıfbank ile işbirliğine gitti. Kredi faizini aylık % 1.29'a indiren TOKİ, böylece yıllık bazda kredi faizlerini % 20.6'dan % 16.6'ya düşürdü.

Sabah Gazetesi
TOKİ Kredi Faizini 4 Puan İndirdi

br/>










TOKİ, Emlak GYO'nun elindeki 10 bin konut için Vakıfbank ile işbirliğine gitti. Kredi faizini aylık % 1.29'a indiren TOKİ, böylece yıllık bazda kredi faizlerini % 20.6'dan % 16.6'ya düşürdü.

Geçtiğimiz yıl yüzde 1'in altına düşen, ancak mayıs ayındaki dalgalanmayla yeniden yükselen konut kredi faizleriyle duraklama dönemine giren emlak sektöründe çözüm arayışları sürüyor. Ağustos ayında bankaları devre dışı bırakarak 30 müteahhitle işbirliği yapan ve müşteriyi kendisi kredilendiren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şimdi de Vakıfbank ile işbirliğine gidiyor. Eylül sonuna kadar geçerli ilk kampanyada faizleri 12 ay için 0.45'e kadar indiren TOKİ, bugün Vakıfbank ile imzalayacağı protokol ile 120 ay için 1.39, 60 ay için 1.29, 12 ay için 0.34 faiz oranlarını uygulamaya başlayacak.

İŞBİRLİĞİ İNDİRİM GETİRDİ

Bu işbirliğiyle konut kredi faizleri piyasanın 2 puan altına inmiş olacak. Bir başka deyişle cebinde 50 bin YTL'si olan ve bankadan 150 bin YTL kredi kullanarak ev alan vatandaş 10 yıl süreyle ayda 2 bin 656 YTL, 5 yıl süreyle ise ayda 3 bin 668 YTL ödeyerek ev sahibi olabilecek. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, VakıfBank ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın işbirliği ile oluşturulan proje, 8 bin 566'sı İstanbul'da olmak üzere yaklaşık 10 bin konutu kapsıyor. Tek faiz oranı ve ödeme planı altında buluşan ve Türkiye'de ilk kez uygulanacak projenin detayları, bugün TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, EGYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Yetim ile VakıfBank Genel Müdürü Bilal Karaman'ın katılacağı bir toplantıyla açıklanacak. İşbirliği sonucu indirilen faizlerle 10 yıl vadede yıllık 18.2, 5 yıllık vadede yıllık 16.6 faiz uygulayan Vakıfbank, böylece piyasada aylık 1.57, yıllık 20.56 olarak uygulanan faizlerin 4 puan birden altına inerek konut talebini canlandırmaya yönelik son dönemdeki en önemli adımı atmış olacak. Vakıfbank, sözkonusu projeler için en az yüzde 20 peşinat şartı arayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-kredi-faizini-4-puan-indirdi_48476.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!