Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, Simav'ın İmarına Başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs gecesi yaşanan depremin ardından ''jet bir çalışma'' sürecine giren Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), ihalesini tamamlayıp yapımını başlattığı konut sayısı 928'e ulaştı.

yapi.com.tr / AA
TOKİ, Simav'ın İmarına Başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs gecesi yaşanan depremin ardından ''jet bir çalışma'' sürecine giren Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), ihalesini tamamlayıp yapımını başlattığı konut sayısı 928'e ulaştı.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, depremden 8 gün sonra 656 konutun ihalesini tamamlayan idare, depremin 13. gününde (6 Haziran'da) da 272 konutun yapım ihalesini sonuçlandırdı. Böylece, 928 konutun inşaatını başlatan TOKİ, bu konutları, kış gelmeden teslim etmeyi öngörüyor.

Açıklamaya göre, 19 Mayıs günü, saat 23.15'te Kütahya-Simav merkezli meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde, TOKİ tarafından kalıcı deprem konutları yapımı çalışmaları başlatıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından ilk aşamada yapılan ve TOKİ'ye bildirilen tespitlere göre, yıkılmış ve ağır hasarlı konut sayısının 636 olarak belirlendiği belirtilen açıklamada, ancak bu sayının artabileceği dikkate alınarak TOKİ tarafından daha fazla sayıda konut için çalışma yapıldığı kaydedilerek, şu bilgi verildi:

''26 Mayıs'ta Kütahya-Simav 1. Bölge'de 384 Adet Afet Konutu ile Ada içi Altyapı Çevre düzenlemesi İnşaatı işi ihale edildi.

Aynı tarihte, Simav 2. Bölge'de 272 Adet Afet Konutu, 1 Adet 32 Derslikli İlköğretim Okulu ile Ada içi Altyapı Çevre düzenlemesi İnşaatı işinin ihalesi yapıldı.

Haziran ayının 6'sında, Simav 4.Bölge 272 Adet Afet Konutu 1 Adet Cami, 1 Adet 32 Derslikli İlköğretim Okulu, 1 Adet 8 dükkanlı Ticaret Merkezi ile Adaiçi Altyapı Çevre düzenlemesi İnşaatı işi ihalesi sonuçlandırıldı.

Böylece, TOKİ tarafından, 3 bölgede toplamda 928 konut, 1 cami, 2 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet ticaret Merkezinin ihaleleri gerçekleştirilmiş ve temeller atılarak inşaatlar başlatılmıştır. Şantiye binaları kurulmuş, kule vinç ve tünel kalıp sevkiyat ve montajları başlamıştır. Bina kazıları devam etmekte olup toplam 5 bloğun temeli dökülmüştür.

Ayrıca, yapılacak yeni hasar tespitleri neticesinde Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından ilave konut yapımı talep edilirse bu talepler de TOKİ tarafından yerine getirilecektir.''

Simav'da muhtelif yerlerde MEB ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından hasar tespit raporunda belirtilen ilk etapta ağır hasarlı 3 adet okul binalarının yıkılıp tekrar yapılması ile ilgili çalışmalar başlatıldığı, 1 adet 24 derslikli meslek lisesi ek binası ve 4 adet atölye binası ile ilgili ihale çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığınca, eğitim, sağlık, dini tesis ve diğer kamu binaları ile ilgili hasar tespit çalışmaları raporunda belirtilen binaların yapımı, onarımı, güçlendirmesi ve bakım işleri hakkında ilgili kurumlara görüş sorulduğu anlatılan açıklamada, söz konusu görüş doğrultusunda Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından gelecek yeni talepler doğrultusunda Simav ve çevre ilçelerde çalışmalar başlatılacağı vurgulandı.

TOKİ'nin Simav'da evleri ağır hasar gören depremzedeler için yapımını planladığı konutlar için, belediye 6 Haziran'da başvuruları almaya başlamış ve ilk gün 1500 kişi başvurmuştu.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, deprem sonrası gerçekleştirilen kesin hasar tespiti çalışmalarında, ilçede yaklaşık 6 bin konutta hasar belirlendiğini belirtirken, başvuru yoğunluğunu dikkate alarak vatandaşların mağdur olmaması için TOKİ'den yeni konut talebinde bulunacaklarını söylemişti.

TOKİ, Simav'da 2008'de yapımına başladığı 192 konut, ticaret merkezi ve camiden oluşan toplu konut uygulamasında, konutları depremden önce hak sahiplerine teslim etmeye başlamıştı. Depremden sonra, konutların tesliminde vatandaşlardan alınan KDV'ler, deprem afeti dolayısıyla 6 ay ertelendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-simavin-imarina-basladi_87800.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!