Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ: Taksit İndiriminden En Az 100 Bin Aile Yararlanacak

Toplu Konut İdaresi Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, memur maaşına endeksli konut satışlarındaki taksit indiriminden, en az yüz bin ailenin yararlanacağını söyledi.

Milliyet Gazetesi/Fatma Orhan



oplu Konut İdaresi Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, memur maaşına endeksli konut satışlarındaki taksit indiriminden, en az yüz bin ailenin yararlanacağını söyledi.

Bayraktar, bu yılın ilk yarısı için geçen yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yapılan zammı dikkate alarak, yüzde 8,38 taksit artış oranı belirlediklerini hatırlattı.

Söz konusu artış rakamını belirlerken, Maliye Bakanlığı'ndan da görüş aldıklarını vurgulayan Bayraktar, ancak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün gece kendisini arayarak bu artış oranını çok yüksek bulduğunu anlattı. Başbakanın yüzde 8,38'lik maaş artışından, bütün çalışanların yararlanmadığına işaret ettiğini kaydeden Bayraktar, Başbakan'ın artış oranını, memur maaşlarında genel artış oranı olan, yüzde 4,88'in indirilmesini istediğini kaydetti.

Bunun üzerine yeni bir yazı hazırlayarak bankalara ilettiklerini belirten Bayraktar, ''Bizim dönemimizde 150 bin civarında konut satıldı. Bu indirimden en az yüz bin aile, toplamda aile bireyleri ile birlikte 400 bin kişi yararlanacak'' dedi.

Taksit artış oranının düşürülmesi nedeni ile TOKİ'nin önemli gelir kaybına uğrayacağını kaydeden TOKİ Başkanvekili Bayraktar, ''Ancak yaptığımız konutların çoğu sosyal konut. Topluma hizmet ediyoruz. Sosyal devlet olmanın gereği bu gelir kaybını sineye çekeceğiz'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-taksit-indiriminden-en-az-100-bin-aile-yararlanacak_50952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!