Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, Teslim Etmediği Evler için Kira Ödeyecek

TOKİ'den konut almak için bekleyen yurttaşlar, teslim tarihi geçen evler için kira bedeli alacak. Yargıtay'ın geçtiğimiz aylarda verdiği bir karar, süresinde teslim edilmeyen tüm evler için tazminat hakkı doğurdu.

Cumhuriyet Portal
TOKİ, Teslim Etmediği Evler için Kira Ödeyecek

Son dönemde TOKİ'nin (Toplu Konut İdaresi) evleri geç teslim ettiği gerekçesiyle Tüketici Mahkemeleri'nde hakkını arayan vatandaşlara gün ışığı doğdu. Konutlarını teslim alamayanların hukuki arayışı Yargıtay'da son buldu. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin 2010/2081 esas, 2010/9729 sayılı kararı ile TOKİ'nin sözleşmesinde beyan ettiği teslim tarihinden itibaren yaşanan tüm gecikmeler için kira bedeli ödemesi karara bağlandı.

Tüketici Hakları Platformu Sikayetvar.com'un yaptığı araştırma ile ortaya çıkan kararın emsal olduğunu vurgulayan hukukçular konutların teslim süresinin gecikmesinden dolayı kira alacağı talep edilebileceği ifade edildi. Yargıtay kararında "Satış sözleşmesine konu konutun geç teslimi halinde, bu konuda (geç teslim halinde kira tazminatı verileceği konusunda) sözleşmede özel hüküm bulunmasa bile, alıcı tüketicinin satıcıdan kira yoksunluğu alacağını talep hakkı vardır" denilerek gerekçesi de şöyle açıklandı:

"Taraflar arasındaki sözleşmenin 3. Maddesinde, dairenin teslim süresi 24 ay olarak kararlaştırılmıştır. Buna gore davalının, sözleşme tarihinden itibaren en geç 15 Haziran 2008 tarihinde daireyi davacıya teslim etmekle yükümlü olduğunun, davacının da bu tarihten itibaren kira tazminatı talep edebileceğinin kabulü gerekir."

Sikayetvar.com'da konuya ilişkin şikayetini dile getiren bir vatandaşın sözleriyle araştırma yapıldığı belirtilirken, "TOKİ konutlarına peşinat ödediğimiz tarihten bu yana yaklaşık beş 5 yıl geçmesine rağmen teslim edilmedi. Kime gittiysem 'Bahara, güze, okullar açılınca, okullar kapanınca vs. teslim edilecek' dendi ve bu arada 5 yıl geçti, hala bir teslimat yok. Bu işin yetkilisi kim ve benim zararımı kim karşılayacak?" sözleriyle mağduriyetini açıklayan vatandaşa da Yargıtay'ın bu kararı detaylarıyla anlatılarak kira tazminatı için dava açması istendi.

ETİKETLER: gayrimenkul kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-teslim-etmedigi-evler-icin-kira-odeyecek_84169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!