Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ ve TMSF Şirketlerine Gözaltı

Hazine Müsteşarlığı; belediye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bazı şirketlerinin mali durumlarını anlayabilmek için harekete geçti. Bir genelgeyle 2008 ve 2009 yıllarına ilişkin mali ve mali olmayan verilerin kendisine gönderilmesini isteyen Hazine, yaptığı değerlendirme sonucunda 102 belediye, 5 TOKİ ve 7

Referans Gazetesi
TOKİ ve TMSF Şirketlerine Gözaltı

Hazine Müsteşarlığı; belediye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bazı şirketlerinin mali durumlarını anlayabilmek için harekete geçti. Bir genelgeyle 2008 ve 2009 yıllarına ilişkin mali ve mali olmayan verilerin kendisine gönderilmesini isteyen Hazine, yaptığı değerlendirme sonucunda 102 belediye, 5 TOKİ ve 7 TMSF şirketinin bilgilerini istedi.

TMSF şirketleri içinde Merkez Yayın Holding, Nergis İnşaat, Yasemin Turizm ve Yaz Bilgi Sistemleri; TOKİ içinde Emlak Konut, Vakıf İnşaat gibi şirketler yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ise BİMTAŞ, Hamidiye Kaynak Suları, İstanbul Halk Ekmek, İstanbul İmar İnşaat, İDO, İGDAŞ, İSPARK gibi şirketlerin bilgileri talep edildi. 2008 yılı bilgileri 31 Aralık 2009, 2009 yılına ilişkin bilgiler de 30 Nisan 2010 tarihine kadar Hazine'ye iletilecek.
 
Liste genişleyebilir

Hazine, temmuzda kamu işletmelerinin faaliyetlerinin izlenmesi amacıyla bir proje başlatmıştı. KİT'lerdeki genel dengeyi ve açıkları kontrol altına almayı amaçlayan proje çerçevesinde KİT'lerden bilgi istendi. Gelen bilgiler ve yapılan değerlendirmelerin ardından mahalli idareler, TOKİ ve TMSF'den bazı ek bilgilerin istenmesi gereği ortaya çıktı. Bu çerçevede Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sakarya büyükşehir belediyelerine ait 102 şirkete genelge gönderildi.

Genelgede yapılan değerlendirmeler sonucunda şirketin kapsamda olduğunun anlaşıldığı söz konusu şirkete bildirildi. Yetkililer, bu listeyi oluştururken daha çok yüzde 50'nin üstündeki pay sahipliğinin dikkate alındığını söylediler. Bu liste içinde TOKİ ve TMSF şirketleri de yer aldı. Hazine, belediye, TOKİ ve TMSF şirketlerinden 12 konuda bilgi istedi. Bunlar; gelir ve bilanço, nakit akım tablosu, kâr dağıtımı, borç-alacak, personel, personel profili, yönetici profili, istihdam maliyeti, ihale yoluyla hizmet alımı, iştirak bilgileri, taşıt, gayrimenkul bilgilerinden oluşuyor. Bilgilerin hepsi aynı anda gönderilecek. Yetkililer, listenin ilk izlenimler çerçevesinde oluşturulduğunu, gelen bilgilere göre listenin daraltılıp genişletilebileceğini de kaydettiler.
 
TMSF'den 7 şirket var

Hazine'nin bilgi istediği belediye şirketleri içinde ilk sırayı İstanbul aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 22 şirket Hazine'ye bilgilerini gönderecek. Ankara Büyükşehir'den ise 15 şirket var. Bunlar da Ankara Halk Ekmek, BELKO, BELBETON, BELTAŞ, BELPA, BELYA, BELSO, ANFA Altınpark İşletmeleri, BUGSAŞ, BELKA, BELPLAS, ANKET, Metropol İmar İnşaat AŞ, TOBAŞ Toplu Konut ve PORTAŞ Proje İnşaat Doğalgaz AŞ.
Hazine'nin bilgi istediği şirketler arasında 7 TMSF şirketi ile 5 de TOKİ şirketi var. TMSF'den Merkez Yayın Holding, Kablonet İletişim, Tasfiye Halindeki Esen Eskişehir Makina ve Tesis İmalatı AŞ, ESYAM Eskişehir Yem Sanayi, Nergis İnşaat, Yasemin Turizm, YAZ Bilgi Sistemleri AŞ bilgilerini Hazine'ye iletecek. TOKİ'den de Emlak Konut Gayrimenkul ortaklığı, GEDAŞ Gayrimenkul, Vakıf İnşaat, TOBAŞ Toplu Konut, Boğaziçi Konut-Hizmet Yönetim İşletmeciliği AŞ şirketleri 2008 yılına ilişkin bilgilerini yılın sonuna kadar Hazine'ye gönderecekler.
 
İBB'nin 22 şirketi listede

Hazine'nin bilgi istediği İBB'ye bağlı şirketler şunlar: İstanbul Ağaç Peyzaj Hizmetleri AŞ, BELBİM, BELTUR, BİMTAŞ, Hamidiye Kaynak Suları, İstanbul Enerji Sanayi, İstanbul Halk Ekmek, İstanbul İmar İnşaat, İstanbul Konut Hizmet, İDO, İGDAŞ, İSBAK, İstanbul Asfalt Fabrikaları, İSPARK, İSTAÇ, İSTON, KİPTAŞ, İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri, SAĞLIK, SPOR AŞ, UGETAM ve İstanbul Ulaşım Sanayi ve Ticaret AŞ.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-ve-tmsf-sirketlerine-gozalti_75399.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!