Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ, Zarar Gören Kamu Binalarını Yeniden Yapacak

TOKİ Başkanı Turan, darbe girişimi sırasında zarar gören kamu binalarının yeniden inşasının yapılacağını açıkladı.

yapi.com.tr
TOKİ, Zarar Gören Kamu Binalarını Yeniden Yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde zarar gören kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır olduklarını bildirdi.

Türkiye'nin demokrasisine, milli birlik ve kardeşliğe yönelik yapılan bu darbe girişiminin diğer bir amacının da yatırımlarıyla istikrar ve güven veren Türkiye'nin ekonomisine zarar vermek olduğuna dikkati çeken Turan, şöyle konuştu:

"Dünyada hızla büyüyen ülkeler arasında yer alan ülkemizi, siyasi istikrar sayesinde küresel kriz dalgaları teğet geçmiştir. Bölgesel olarak yaşanan jeopolitik sorunlar dikkate alındığında, ülkemizde yapılan yatırımlar ve yeni açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, üçüncü havaalanı projeleri ile Türkiye bir 'cazibe merkezi' olarak daha da güçlenecektir. Biz de TOKİ olarak, dün olduğu gibi bugün de sorumluluğumuzu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için, kurum olarak ortaya koyduğumuz hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Yıkılan tüm kamu binalarımızın yeniden inşası için göreve hazırız. İnşaat sektörü darbeye karşı dimdik ayakta durmuştur."

7 bin 96 konutun ihalesi için tarih belirlendi

Ergün Turan, TOKİ'nin 15 Temmuz'dan önce belirlediği hedeflerin değişmediğini belirterek, sektörünün öncüsü bir idare olarak vatandaşların talep ve beklentilerini bildiklerini ve bu talepleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

İdare olarak bu yıl 60 bin konut üretimi hedefini koyduklarını hatırlatan Turan, "2016 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 36 bin konutun ihalesini tamamladık. 15 Temmuz sonrası da 7 bin 96 konutun ihalesi için tarih belirledik." dedi.

Turan, şunları kaydetti:

"Kurum olarak bugüne kadar afet ve diğer olağanüstü durumlarda, ülkemizin bize ihtiyaç duyduğu her yerinde görevimizi yerine getirdik. Bugün de yaşanan bu menfur saldırıdan sonra yıkılan ve hasar gören kamu binalarımızın süratle ve en güzel şekilde yeniden inşası için hazır durumdayız. Yaşanan darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için inşaat sektörümüz üzerine düşeni yaptı. Ekonomimizin lokomotiflerinden inşaat sektörü yaşanan bu alçak saldırı sonrasında hızla toparlanmış ve vatandaşımızın güveni sayesinde üretim reflekslerini harekete geçirmiştir. Olası problemlere karşı alternatif planlar hazırlayan inşaat sektörümüz milli iradeye, ekonomiye sahip çıkarak, yayınladıkları ortak bildiriler ile birlik ve beraberlik mesajları verdi. İnşaat sektörüne bu darbe girişimi sırası ve sonrasında sektörümüzün olaya karşı ortaya koyduğu dik duruşu takdir ediyor, yaşanan bu darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ETİKETLER: TOKİ
http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-zarar-goren-kamu-binalarini-yeniden-yapacak_146802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!