Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Eskişehir Yolunda Yeni Bir İş Merkezi

TOKİ, 'iş merkezi' olarak planlanan Beytepe köyü karşısında, Eskişehir Yolu kenarındaki 40 bin 628 metrekare alanı, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardı. Toplam 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek alan için ilk teklifler, 16 Ağustos Salı günü, saat 15:00'te alınacak.

yapi.com.tr / AA
TOKİ'den Eskişehir Yolunda Yeni Bir İş Merkezi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bakanlıkların, kamu kuruluşlarının da yer aldığı, Ankara'nın yeni cazibe merkezi Eskişehir yoluna yeni bir iş merkezi kazandıracak. TOKİ, 'iş merkezi' olarak planlanan Beytepe köyü karşısında, Eskişehir Yolu kenarındaki 40 bin 628 metrekare alanı, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardı. Toplam 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek alan için ilk teklifler, 16 Ağustos Salı günü, saat 15:00'te alınacak. TOKİ'nin satışa çıkardığı alanın yakınlarında AVM'ler, TOBB, bakanlık ve kamu kuruluşu binaları bulunuyor.
    
İdarenin ihale duyurusuna göre, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Lodumlu (Beytepe köyü) Mahallesi, Eskişehir Yolu üzerindeki 27030 ada, 18 parsel, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile ihale edilecek. İhalede ilk teklifler, TOKİ'nin Bilkent Plaza'da bulunan merkezinde, 16 Ağustos günü saat 15:00'te alınacak.
    
İhale, Kamu İhale Kanununa tabi olmayacak, ''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihale yönetmeliği'' kapsamında Açık İhale Usulü ile yapılacak. İhale, yerli-yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak, ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak. Teklifler, Teklif Alma Şartnamesi'nin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek. İsteklinin idare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat, yüzde 6'sı kadar da kesin teminat istenecek.
    
Neler inşa edilebilecek?
    
'Merkezi iş alanı' olarak planlanan 40 bin 628 metrekarelik alanda, emsal değer 3 olarak belirlenirken, 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek. Merkezi iş alanında, iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt gibi konaklama tesisleri, merkezin canlılığını, sürekliliğini ve güvenliğini sağlayacak konut üniteleri, rezidanslar, kafe, lokanta gibi yeme içme üniteleri, özel spor tesisleri, yönetim binaları, resmi kurumlar ve bağlı kuruluşları hizmet binaları, banka ve finans kurumları yer alabilecek. Merkezi iş alanında ayrıca ilgili kurum ve kuruluş görüşleri alınarak özel okul ve özel hastane yapılabilecek.
    
İhale şartnamesi, 2 bin lira bedel ile alınabilecek. İlk tekliflerin 16 Ağustos 2011 tarihinde, saat 15:00'te, istekliler huzurunda İhale Komisyonu tarafından açılmasının ardından, değerlendirme sonucu uygun görülecek istekliler, yazı ile ikinci oturuma davet edilecek.
    
İhaleye katılabilmek için firmalardan, ''son 15 yıl içerisinde kamu veya özel sektörde gerçekleştirdiği idarece kusursuz kabul edilen benzeri işlerle ilgili deneyimini gösteren belgeler'' istenecek. İş deneyimi olarak istekliler, tek bir sözleşme kapsamında bitirdikleri en az 80 bin metrekare komple bina, ticaret merkezleri, turistik tesisler, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri vb. inşaatı deneyim belgesi, iş bitirme, iş yönetme ve iş denetleme belgesi verebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-eskisehir-yolunda-yeni-bir-is-merkezi_88621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!