Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Küçük Sanayiye Büyük Yatırım

Sosyal konut üretiminin yanısıra konut dışı alanlarda yatırım projeleri yürüten TOKİ, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır’da sanayi siteleri kuruyor.

www.yapi.com.tr
TOKİ'den Küçük Sanayiye Büyük Yatırım

İHA'nın haberine göre; Aksaray sanayi esnafı için önemli bir yatırım olan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hazırlık süreci tamamlandı. 375 milyon lira yatırım bedelli projenin uygulama süreci iki ay içinde başlıyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki heyetle Ankara’da yapılan toplantıda, Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, ticaret ve sanayi merkezi uygulamaları arasında da önemli bir yeri olacağını, 375 milyon lira yatırım ile 3 milyon metrekare alan üzerinde nitelikli bir sanayi çevresinin oluşturulacağını belirtti.

Bolu’da sanayi üretim alanları birleşiyor
Sanayi sitesi projeleri kapsamında, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılacak olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin projelendirme süreci de başladı. Büyük Sanayi Sitesi ile ekonomik ömrünü tamamlamış olan mevcut iki küçük sanayi sitesinin birleştirilmesi; bu sayede alanların rehabilitasyonu, dönüşümün desteklenmesi ve ekonominin daha dinamik hale gelmesi hedefleniyor.

567 bin metrekarelik alana kurulacak olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi ile Bolu genelindeki küçük ölçekli esnafın da daha nitelikli bir alana taşınması amaçlanıyor. Yeni projede, 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim ve 21 adet büfe birimi yer alıyor. Proje alanı içinde sektörel kümelenme temelli olarak mekansal ağılım da gözetiliyor.

Diyarbakır’a modern oto sanayi sitesi
TOKİ’nin Diyarbakır 4’üncü Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi iş birliğiyle hayata geçireceği sanayi sitesi, kentin ve gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanıyor.

Diyarbakır Yeni 4’üncü Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4.500 kişinin istihdam edileceği, 810 iş yeri kapasitesine sahip modern bir oto sanayi merkezi yapılıyor. Tasarım aşamasındaki projede, 620’si 150 metrekare ve 190’ı 300 metrekare büyüklükte iki tip iş yeri bulunuyor.

İstihdama ve bölgesel gelişime katkı
Diyarbakır’daki mevcut sanayi siteleri ve şehir içindeki iş yerlerinin uygun mekanlarda hizmet vermesi, çalışanların daha iyi koşullarda verimli üretimin sağlanması amacıyla tasarlanan Modern Oto Sanayi Sitesi’yle, kentin vizyonuna ve istihdama katkı sağlamak, üretim altyapısını oluşturmak ve mesleki alanları geliştirmek hedefleniyor.

Yeni sanayi siteleriyle üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-kucuk-sanayiye-buyuk-yatirim_162621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!