Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Sanayiye Yatırım

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planlıyoruz. İnşa ettiğimiz modern dükkânlar ve KOBİ'lere sağladığımız imkanlar ile esnaf ve sanatkarlara destek veriyoruz" dedi.

yapi.com.tr
TOKİ'den Sanayiye Yatırım

Kayseri ve Bursa'da inşa ettikleri sanayi sitesi projeleri istihdama ve bölgesel gelişime katkı sunduklarını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'daki modern sanayi sitelerinin yapımının hızla devam ettiğini belirtti.

İnşasına başlanan yeni sanayi siteleriyle küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmalarını sağlayacaklarını belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda da yatırım projelerimize devam ediyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde modern sanayi siteleri inşa ediyoruz. Bursa Kestel Büyük Sanayi Sitesini yaklaşık iki milyon metrekarelik alanda inşa ettik. Kayseri- Kocasinan'da 1. Etap'ta 688, ikinci etabında 228 işyerinin bulunduğu Kayseri Mobilyacılar Sitesi'ni inşa etti. Şuanda birçok sanayi sitesi projemiz hızla devam ediyor. Bu projelerimiz hem Anadolu sanayisine örnek teşkil edecek hem de vatandaşlarımıza yeni iş olanakları sağlayacak" diye konuştu.

DHÂ'da yer alan habere göre; inşa ettikleri sanayi sitelerinin sadece ticaret yapılan, üretim yapılan yerler olmadığına iş yerine göre 3, 5, 15 kişinin çalışıp, üretim yapacağı yerler olduğuna vurgu yapan Turan, “Yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planlıyoruz. İnşa ettiğimiz modern dükkânlar ve KOBİ'lere sağladığımız imkanlar ile esnaf ve sanatkarlara destek veriyoruz" dedi.

 

Diyarbakır'da 4 bin kişi istihdam edilecek
Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde yapımına başlanan Diyarbakır 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4 bin 500 kişinin istihdam edileceğini belirten Turan, “810 iş yeri kapasitesine sahip olacak modern bir oto sanayi projemizde 620'si 150 metrekare ve 190'ı 300 metrekare büyüklükte iki tip iş yeri bulunuyor. Sitede ayrıca, çalışanların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik, idare binası, çarşı, banka, fırın, cami, PTT ve lokanta gibi birimlere de yer alıyor" dedi.

İldeki mevcut sanayi siteleri ve şehir içindeki iş yerlerinin uygun mekanlarda hizmet vermesi, çalışanların daha iyi koşullarda verimli üretimin sağlanması amacıyla projenin gerçekleştirildiğini vurgulayan Turan, "Kentin vizyonuna ve istihdama katkı sağlamak, üretim altyapısını oluşturmak ve mesleki alanları geliştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı

 

ETİKETLER: sanayi TOKİ
http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-sanayiye-yatirim_166336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!