Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'nin En Büyük Uydu Kent Projesi Bursa'da Yükseliyor!

Dünyanın en değerli ovalarından olan Bursa'nın Gürsu ilçesinin korunması için belediyenin TOKİ ile başlattığı 17 bin 400 konutluk, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde, binalar yükselmeye başladı. 530 rakımda ilmek ilmek işlenmiş yemyeşil ovanın eşsiz manzarasında, hızla yükselen binaları yerinde inceleyen Gürsu Belediye Başkanı Orhan

Gazete Habertürk
2 TOKİ'nin En Büyük Uydu Kent Projesi Bursa'da Yükseliyor!

Gürsu'nun Dışkaya köyü Kapacık ve Çataltepesi mevkiinde, yerleşim planı Avusturyalı mimarlar tarafından hazırlanan 17 bin 400 konutluk projenin ilk etabı start aldı. Ovanın korunması için Gürsu Belediyesi'nin TOKİ ile ortaklaşa başlattığı Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin ilk etabındaki bin 936 konut, hızla yükselmeye başladı. Şuan 750 işçinin aralıksız çalıştığı konutların ilk etabının 2012 yılanda tamamlanması hedefleniyor. 1+1, 2+1, ve 3+1'den oluşan daireler 45, 57 ve 100 metrekareden oluşuyor. 530 rakımdaki eşsiz ova manzaralı konutlarda ise öncelik, Gürsulu vatandaşların olacak. İki ilköğretim okulu, birer lise, ticaret merkezi, cami ve sağlık merkezinin yapılacağı alanı gezen Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, yetkililerden bilgi aldı. Yükselen binaların herkeste hayranlık uyandırdığını ifade eden Başkan Özcü, tamamlanan bazı binaların da içini gezdi.

"2012 yılında 2 bin konut bitecek"

2005 yılında özellikle tarım arazileriyle yoğun bir kent olan Gürsu'nun hızla göç alacağını önceden gördüklerini ifade eden Başkan Özcü, "Çok değerli ovamızın korunması için alternatif çalışma yapmak zorundaydık. Göçle paralel olarak toplu konut projesi geliştirmek amacıyla 2005 yılında yola çıktık. 2011 yılına geldiğimiz zaman Gürsu nüfusu 20 binden 60 bine geldiğimiz bir kent oldu. Buna bağlı olarak da 2005 yılında çalışmaya başladığımız projenin 2011 yılında 2 bin konutluk ilk ihalesi yapıldı. 2012 yılı sonu itibariyle ilk etaptaki evlerin tamamı bitmiş olacak. Yaklaşık bin 936 konut. 2 tane ilköğretim okulu, birer lise, ticaret merkezi, sağlık merkezi ve camimiz olacak. 530 rakımda bir kent yükseliyor" dedi.

"90 bin Bursalı ev bekliyor"

Ovayı korumak için alternatif yerleşim alanına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Özcü, "Çünkü şuan Gürsu merkezde arsa, konut stoğu bitti. Ve hala Gürsü göç alıyor. Yola çıktığımız zaman şunu gördük. 5 bin talep alabilir miyiz diye düşünürken şuan fiili olarak 90 bin tane Bursalılar bizden ev bekliyor. Demek ki bu çalışmalar da yeterli değil. Başlangıçta 25 bin konut planlamıştık. Ama bunun önemli bir alanı sit alanında kalınca, bu projemizi 17 bin 400 konuta düşürdük. Buna rağmen talep de arttı. Biz de 2023 yılana dönük yeni çalışmalara başladık. Bizden ev beklentisi içinde olan tüm vatandaşlarımıza ev temin edebilmek için alt yapı çalışmalarını yürütüyoruz. Şuan bulunduğumuz bu bölgenin alt yapı ihalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Biz bu bölgeye Gürsu'dan bir alaşım arzu ediyoruz. Onunla ilgili de yol projemiz bitti. Yakında ihalesi yapılacak. Konutlar hızlı bir şekilde yapılıyor. TOKİ'nin Cumhuriyet tarihinde tek kalemde yaptığı en büyük ihalesidir. Gönlümüz istiyor ki hiç bir kaza olmadan, inşaatlarımızı tamamlayalım. İnsanlarımız huzurlu ve mutlu bir şekilde çocuklarıyla bu evlerde otursunlar" diye konuştu.

Belediye yeni kayıt almıyor

Bursa'nın uydu kenti konumundaki projenin TOKİ'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük çalışması olduğunu kaydeden Başkan Özcü sözlerini şöyle sürdürdü.

"2005'li yıllarda çalışmaya başladığımızda projemiz başlangıçta 25 bin konuttu. TOKİ'nin ise 16 bin konutla Bahçeşehir, en büyük projesiydi. Biz 25 bin konutu bölgenin bir kısmı sit alanı olduğu ortaya çıkınca 17 bin 400'e düşürdük. Bizden ev isteyen 90 bin vatandaşımız var. Ben talepleri dondurmak zorunda kaldım. Yeni kayıt almıyorum. Şunu görüyorum Gürsu'nun da Bursa'nın da Türkiye'nin de bu projeye ihtiyacı var. Doğru bir karar vermişiz. Doğru bir adım atmışız. Doğru olduğuna inandığımız bir projeyle yolumuza devam ediyoruz".

Bursa Ankara çevre otobanının üst kesiminde Gürsu ilçesi sınırlarındaki Toki konutları otoyola yapılacak bağlantı ile sahiplerini heryere ulaştıracak. Bursa'ya yaklaşık 13-14 kilometre uzaklıktaki evler ödeme kolaylıklarıyla Bursa ve Gürsulular için ayrıcalık olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-en-buyuk-uydu-kent-projesi-bursada-yukseliyor_88465.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Türkiye'nin en büyük uydu kent projesi 30 bin konutla TOKİ'nin prestij projesi İstanbul Kayaşehir Konutlarıdır. YANITLA
  • TOKİ'nin en büyük uydu kent projesi 30 bin konutla Kayaşehir'dir. Gürsu Belediye Başkanı biraz kendilerini övmüş olacak. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!