Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'nin Eskişehir Yolundaki Arsası için Devler Yarıştı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir yolundaki arsası için devler yarıştı. İhale için 17 firma şartname alırken, Mesa Mesken, Kiler GYO, Varyap, Özyazıcı, Kuzu İnşaat, Türkerler, YSE Yapı, Ünal Akpınar gibi inşaat sektörünün 11 dev firması teklif verdi. İmar planında 'merkezi iş alanı' olarak görünen alanın gelir paylaşımı yöntemi ile satışına

yapi.com.tr / AA
TOKİ'nin Eskişehir Yolundaki Arsası için Devler Yarıştı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir yolundaki arsası için devler yarıştı. İhale için 17 firma şartname alırken, Mesa Mesken, Kiler GYO, Varyap, Özyazıcı, Kuzu İnşaat, Türkerler, YSE Yapı, Ünal Akpınar gibi inşaat sektörünün 11 dev firması teklif verdi. İmar planında 'merkezi iş alanı' olarak görünen alanın gelir paylaşımı yöntemi ile satışına ilişkin düzenlenen ihalenin ilk aşamasında, en yüksek teklifi, 132,1 milyon liralık idare payı ile İlci İnşaat verdi.
     
TOKİ, Beytepe Köyü karşısında, Eskişehir yolu kenarındaki 40 bin 628 metrekare alanı, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardı. Toplam 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek alan için ilk teklifler dün alındı. İhale için 17 firma şartname alırken, aralarında inşaat sektörünün dev firmalarının de yer aldığı 11 firma teklif verdi.
    
İhalede en yüksek teklifi, 132,1 milyon lira TOKİ payı ile İlci İnş. San. ve Tic. AŞ verdi. Firma, 528 milyon 387 bin 250 liralık toplam hasılat üzerinden TOKİ'ye yüzde 25 (132 milyon 96 bin 812,50 lira) idare payı teklif etti. Hasılatın 528,4 milyon liranın üzerine çıkması halinde, artan gelirin yüzde 25'i de TOKİ'ye verilecek.
    
Ünal Akpınar İnş. İm. Tic. San. AŞ, TOKİ'ye en yüksek teklifi veren ikinci firma oldu. Firma, 400 milyon liralık toplam hasılat üzerinden TOKİ'ye yüzde 32,5 pay (130 milyon lira) önerdi. Gelirin 400 milyon liranın üzerine çıkması halinde artan gelirden de TOKİ'ye yüzde 32,5 pay verilecek.

Türkerler İnşaat, Turz. Mad. En. Üretim ve Tic. San. AŞ, 414 milyon 861 bin 584,75 liralık pay üzerinden TOKİ'ye yüzde 30 pay (124 milyon 458 bin 475,43 lira) önerdi. Gelirin 414,8 milyon liranın üzerine çıkması halinde, artan gelirden de TOKİ'ye yüzde 31 pay verilecek.

İhalede, ''İş-Kaya İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.-Ulubol İnş. Hafr. Gıda Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti.-Ok-kan İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı''nın 105 milyon liralık toplam hasılat üzerinden 19 milyon 950 bin lira idare payı ile en düşük teklifi vermesi dikkat çekti.
    
TOKİ, dün yapılan ihalede alınan teklifleri değerlendirmeye başladı. Değerlendirmeden sonra, teklifleri uygun bulunan firmalar, ihalenin ikinci aşamasına çağrılacak.
    
İhale alanında neler yapılabilecek

TOKİ'nin satışa çıkardığı Eskişehir yolu kenarında, Lodumlu (Beytepe Köyü) Mahallesi, Eskişehir yolu üzerindeki 27030 ada, 18 parsel, 40 bin 628 metrekare alanda, toplam 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek. Satışa çıkarılan alanın yakınlarında, Kentpark, Cepa gibi AVM'ler, TOBB, bakanlık ve kamu kuruluşu binaları bulunuyor.
İhale, ''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihale yönetmeliği'' kapsamında Açık İhale Usulü ile yapılıyor. İhalede, isteklinin idare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat, yüzde 6'sı kadar da kesin teminat istenecek.
    
'Merkezi iş alanı' olarak planlanan 40 bin 628 metrekarelik alanda, emsal değer 3 olarak belirlenirken, 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek. Merkezi iş alanında, iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt gibi konaklama tesisleri, merkezin canlılığını, sürekliliğini ve güvenliğini sağlayacak konut üniteleri, rezidanslar, kafe, lokanta gibi yeme içme üniteleri, özel spor tesisleri, yönetim binaları, resmi kurumlar ve bağlı kuruluşları hizmet binaları, banka ve finans kurumları yer alabilecek. Merkezi iş alanında ayrıca ilgili kurum ve kuruluş görüşleri alınarak özel okul ve özel hastane yapılabilecek.

TOKİ, hasılat paylaşımı satış ve işlerinden sağladığı geliri, sosyal ve yoksul konutlarının finansmanında kullanıyor.
Eskişehir yolundaki 40,6 bin metrekare arsa için dün yapılan ilk ihalede teklif veren firmalar şöyle:
    
- İlci İnş San. ve Tic. A.Ş.
- Ünal Akpınar İnş. İmalat Tic. San. A. Ş.

- Türkerler inş. Tur. Mad. Enerji. Üretim Tic. Ve San. A.Ş.
- Özyazıcı İnş. Elekt. Mak. Müş. Taah. Ve Tic. Ltd. Şti.
- Kiler G.Y.O.-Biskon Yapı.- Kiler A.Ş. İş Ort.

- Mesa Mesken San. A.Ş.-Tepe İnş. San.A Ş. İş Ort.
- İş-Kaya İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.-Ulubol İnş. Hafr. Gıda Tur. San. Ve Tic.
Ltd. Şti.-Ok-kan İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ort.,

- Varyap Varlıbaşlar Yapı San. Tur. Yat. Tic. A.Ş.
- Ender Müh. İnş. Ve Tic. A.Ş. & Akay İnş. Ltd. Şti.-A1 Grup Alışveriş Hiz.
 İnş. San. Ve Tic. A. Ş. İş Ort.

- YSE Yapı San. Ve. Tic. A.Ş.
- Kuzu Top.Kon. İnş. Ltd. Şti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-eskisehir-yolundaki-arsasi-icin-devler-yaristi_88781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!