Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'nin Eskişehir Yolundaki Arsasına Rekor Teklif...

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir yolundaki arsası için sektörün önde gelen firmaları yarıştı. İhalenin ikinci aşamasında en yüksek teklifi 397 milyon liralık idare payıyla Türkerler İnşaat verdi.

yapi.com.tr / AA
TOKİ'nin Eskişehir Yolundaki Arsasına Rekor Teklif...

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir yolundaki arsası için sektörün önde gelen firmaları yarıştı. İhalenin ikinci aşamasında en yüksek teklifi 397 milyon liralık idare payıyla Türkerler İnşaat verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eskişehir yolu üzerindeki 40 bin 628 metrekarelik arazinin arsa satış karşılığı gelir paylaşımı için düzenlenen ihalenin ikinci oturumu TOKİ'nin Bilkent'teki merkez binasında gerçekleşti. Lodumlu Mahallesi'nde toplam 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek alan için Mesa Mesken-Tepe İnşaat İş Ortaklığı, Kiler GYO, Özyazıcı İnşaat, Ender İnşaat-Akay İnşaat İş Ortaklığı, İlci İnşaat, İş-Kaya-Ulubol İş Ortaklığı, Kuzu İnşaat, Türkerler İnşaat, YSE Yapı, Ünal Akpınar gibi inşaat sektörünün önde gelen firmaları yarıştı.

İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında gerçekleşen ihalenin ikinci oturumu sözlü ve yazılı olmak üzere 2 turda yapıldı. Firmalardan öncelikle sözlü teklifleri istendi. Sözlü tekliflerin alınmasından sonra, firmalardan yazılı olarak nihai teklifleri alındı.

Yazılı turda en yüksek teklifi Türkerler İnşaat verdi. Firma, arsa satış karşılığı satış toplam geliri olarak 997 milyon 500 bin lira, TOKİ'ye verilecek idare payı gelirini ise 397 milyon lira olarak teklif etti.

İhalede ikinci yüksek teklifi veren Mesa Mesken Sanayi A.Ş - Tepe İnş. Sanayi A.Ş iş ortaklığı da, arsa satış karşılığı satış toplam geliri olarak 742 milyon lira, TOKİ'ye de 215 milyon 180 bin lira idare payı önerdi.

İhalenin kesin sonucu, ihale komisyonunun kararı ve ihale yetkilisi onayının ardından kamuoyuna duyurulacak. İhalenin 17 Ağustos'ta yapılan ilk oturumunda en yüksek teklifi 132 milyon 96 bin 812 liralık idare payı ile İlci İnşaat vermişti.

İhale alanında neler yapılabilecek

TOKİ'nin satışa çıkardığı Eskişehir yolu kenarında, Lodumlu (Beytepe Köyü) Mahallesi, Eskişehir yolu üzerindeki 27030 ada, 18 parsel, 40 bin 628 metrekare alanda, toplam 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek. Satışa çıkarılan alanın yakınlarında, Kentpark, Cepa gibi AVM'ler, TOBB, bakanlık ve kamu kuruluşu binaları bulunuyor.

İhale, ''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihale yönetmeliği'' kapsamında Açık İhale Usulü ile yapılıyor. İhalede, isteklinin idare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat, yüzde 6'sı kadar da kesin teminat istenecek.

''Merkezi iş alanı'' olarak planlanan 40 bin 628 metrekarelik alanda, emsal değer 3 olarak belirlenirken, 121 bin 884 metrekare inşaat yapılabilecek.

Merkezi iş alanında, iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt gibi konaklama tesisleri, merkezin canlılığını, sürekliliğini ve güvenliğini sağlayacak konut üniteleri, rezidans, kafe, lokanta gibi yeme içme üniteleri, özel spor tesisleri, yönetim binaları, resmi kurumlar ve bağlı kuruluşları hizmet binaları, banka ve finans kurumları yer alabilecek.

Merkezi iş alanında ayrıca ilgili kurum ve kuruluş görüşleri alınarak özel okul ve özel hastane yapılabilecek.

TOKİ, hasılat paylaşımı satış ve işlerinden sağladığı geliri, sosyal ve yoksul konutlarının finansmanında kullanıyor.

ETİKETLER: firma kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-eskisehir-yolundaki-arsasina-rekor-teklif-_88915.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!