Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'nin Rize'de Yapacağı Otelin Yeri Belli Oldu

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, TOKİ'nin Rize'ye yapacağı otelle ilgili yapılan araştırmalarda, en uygun yerin merkeze bağlı Gündoğdu beldesindeki ÇAYKUR'a ait çay fabrikası olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Milliyet Gazetesi



ize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, TOKİ'nin Rize'ye yapacağı otelle ilgili yapılan araştırmalarda, en uygun yerin merkeze bağlı Gündoğdu beldesindeki ÇAYKUR'a ait çay fabrikası olduğunun tespit edildiğini söyledi. Ofluoğlu, odada düzenlediği basın toplantısında, TOKİ'nin Rize'de 5 yıldızlı otel yapmasının planladığını belirtti.

TOKİ'nin yapacağı otelle ilgili acil olarak yer belirlenmesi gerektiğini ifade eden Ofluoğlu, ''Yapılan araştırmalarda, en uygun yerin merkeze bağlı Gündoğdu Beldesi'nde yer alan ÇAYKUR'a ait çay fabrikası olduğu tespit edildi. Bu nedenle de bu fabrikanın kapatılıp yerinin otel için tahsis edilmesi gündeme geldi'' dedi.

Kapatılacak fabrikada yer alan makinelerin ve burada çalışan kişilerin yine ÇAYKUR'a ait Cumhuriyet ve Veliköy çay fabrikalarına taşınacağını kaydeden Ofluoğlu, ''Böylece ne burada çalışmakta olan işçiler işini kaybedecek ne de ÇAYKUR'un istihdamı azalacak. Ancak maalesef bazı kişiler kapanacak fabrikada çalışan işçilerin işini kaybedeceğini, bu nedenle yerine yeni fabrika yapılması gerektiğini söylüyor. Oysa işçilerin işlerini kaybetmesi söz konusu değildir'' diye konuştu.

Yeni bir fabrikanın yapılmasının uzun bir süreç gerektirdiğini kaydeden Ofluoğlu, ''Oysa yapılacak otelle ilgili bir an önce yer gösterilmesi gerekiyor. Bu nedenle kapatılacak fabrikanın yerine yeni bir fabrika yapılmasını beklememiz mümkün değildir'' dedi.

TOKİ'ye, yapılacak otelle ilgili bir an önce yer gösterilmemesi halinde otelin bir başka ile yapılmasının söz konusu olabileceğini belirten Ofluoğlu, ''Yapılacak otel, beldeye de önemli kazanımlar sağlayacaktır. Yatırıma karşı çıkacak bir kişi olduğunu zannetmiyorum. Ancak bu konuya çekinceli davranmak bile yatırımın engellenmesi anlamına gelebilir. Yatırımı almak zor, kaybetmek ise kolaydır. Bu nedenle bu konuda dikkatli davranmalıyız'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-rizede-yapacagi-otelin-yeri-belli-oldu_52464.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!