Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: İstanbul Depreme Hazır Değil

Gemlik ve Balıkesir depremlerinden sonra İstanbul’da olası bir depremin yaratacağı riskler yeniden gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin çoğu risk taşıyan 1 milyon 600 bin yapıyı yenilemesinin mümkün olmadığını belirtti.

NTV



b>Gemlik ve Balıkesir depremlerinden sonra İstanbul’da olası bir depremin yaratacağı riskler yeniden gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin çoğu risk taşıyan 1 milyon 600 bin yapıyı yenilemesinin mümkün olmadığını belirtti. Topbaş’a göre, kamu kuruluşlarının binaları, viyadük ve kavşaklar depreme hazır, ancak vatandaşların barındığı yapıların bir çoğu depreme hazır değil.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbulluların kadercilik anlayışıyla hareket ederek risk taşıyan yapılarda oturmaya devam ettiğine dikkat çekti. Topbaş, “Vatandaşlarımız kendi yapılarını güçlendirmek veya yeniden inşa etmek zorundalar, yaklaşık 1 milyon 600 bin yapı ciddi risk taşıyor. Bunların yenilenmesi gerekiyor” diye konuştu. Topbaş, ayrıca Kiptaş’ın 2007’de Küçükçekmece’de 30 bin konutluk bir projeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-istanbul-depreme-hazir-degil_49222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!