Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: İstanbul’u Otobüssüz Bırakmayız

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT Genel Müdürlüğü’nün 500 konforlu otobüs ihalesinin iptal olmadığını, ihale sürecinin BMC Firması’nın usul yönünden Kamu İhale Kurumu’na itirazı üzerine sekteye uğradığını söyledi.

Zaman



üyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT Genel Müdürlüğü’nün 500 konforlu otobüs ihalesinin iptal olmadığını, ihale sürecinin BMC Firması’nın usul yönünden Kamu İhale Kurumu’na itirazı üzerine sekteye uğradığını söyledi. Topbaş, “Süreç devam ediyor. Biz de firmanın iptal talebine itiraz ettik. Firmanın itirazını, çıkmış bir kararla ilgili ‘olaya çomak sokmak’ olarak değerlendiriyorum. Bir şey değiştirmeyecek bir başvuru.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yerel bir gazeteye yaptığı “500 otobüs ihalesi itiraz dolayısıyla iptal edildi. Yeni ihale hazırlamak uzun sürüyor.” açıklamasını da değerlendirdi. Yeni yasada ihale şartları değiştiği için hayli uzun süreçte ihale yapabildiklerini söyleyen Başkan, “İstanbul farklı özellik gösteren bir kent. Bizim ihalelerimizi biraz daha rahat yapıyor olmamız lazım. Burada, İstanbullular bir başkana yetki vermişse, bu yetki biraz farklı kullanılır.” dedi.

İhaleyi alan Mercedes firmasının üretime devam ettiğini belirten Topbaş, “İki katlılar yıl sonuna kadar, körüklüler de 18 Haziran’da gelecek. Diğerleriyle ilgili karar henüz çıkmadı.” dedi. İptal talebinin 350 normal otobüsle ilgili olduğunu belirten Başkan, “Şu anda net bir karar çıkmamış. Yasal süreç devam ediyor. Bizim de bu iptal başvurusuna itirazımız oldu. İhalede her şeyin düzgün gittiğini belirttik. Diğer yandan, zaten bu ilk 500 otobüsün dışında, ikinci bir 500 otobüs alımı için benim imzaladığım bir karar vardı. Eğer bir aksilik olursa, bu otobüsler için ihale yaparız. İstanbul’da 500 değil, bin otobüs devreye soksak yetmez. Araçlarımız artık yaşlandı. Her gün arıza çıkarıyor.” şeklinde konuştu. Topbaş, “Yasal süreç devam etmesine rağmen Mercedes neden üretim yapıyor?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Firmanın ürettiği otobüsleri bir çözümle hallederiz. Üretilmiş olanları gerekirse kiralarız. İptal durumu olursa, belki başka ülkelerden de kiralayarak otobüs getireceğiz. İstanbulluyu otobüssüz bırakamam. İhale iptal edilirse zaten ihale talebimiz var. Bu hazırlığımızı devreye sokarız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-istanbulu-otobussuz-birakmayiz_27461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!