Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: Seçim Moduna Girmedik Yatırımlarımız Durmayacak

CNN Türk'te yayınlanan 'Objektif Bakış' programına katılan Topbaş, "Göreve gelmeden önce de vaatlerimiz olmadı. 'Kayseri'ye de liman yapacağım' vaatlerinin yapıldığı siyaset tarzı artık bitti. Seçim moduna girmek Türk siyasetinin handikapıdır. Biz bu moda girmeden çalışıyoruz. Tek hedefimiz yatırımları bitirmek" diye konuştu.

Referans Gazetesi
Topbaş: Seçim Moduna Girmedik Yatırımlarımız Durmayacak

AK Parti'den ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için vize alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim moduna girmeden çalışmalara devam ettiklerini açıkladı. CNN Türk'te yayınlanan 'Objektif Bakış' programına katılan Topbaş, "Göreve gelmeden önce de vaatlerimiz olmadı. 'Kayseri'ye de liman yapacağım' vaatlerinin yapıldığı siyaset tarzı artık bitti. Seçim moduna girmek Türk siyasetinin handikapıdır. Biz bu moda girmeden çalışıyoruz. Tek hedefimiz yatırımları bitirmek" diye konuştu.

Son 50 yılda 12 milyon göç alan İstanbul'un sorunlarının hemen çözülemeyeceğini söyleyen Topbaş, İstanbul'un en büyük sorunu olan trafik konusunda önemli adımlar attıklarını önümüzdeki dönem ise depreme hazırlık konusunda projelere imza atacaklarını söyledi.
    
Kriz nedeniyle bütçe kısılabilir

Göreve geldikleri günden bu yana toplam 22.6 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Topbaş, bu yatırımların 11.4 milyar dolarının sadece trafik için harcandığı bilgisini verdi. Kıt bütçe olanakları ile yatırımları sürdürdüklerini söyleyen Topbaş, "18 milyar liralık bütçe gerçekçi bir bütçedir. Fakat bizim yatırımlarımız için yeterli değildir. 10 milyon nüfusa sahip Moskova'nın bile 35 milyar dolarlık bir bütçesi var. Genel bütçedeki payımızın büyüklüğü İstanbul'un nüfusu ve yarattığı ekonomik katkı ve yatırım ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır" dedi. Küresel ekonomik kriz nedeniyle bütçede kısıntı olabileceğine dikkat çeken Kadir Topbaş, kaynak yaratma konusunda bazı sıkıntılar yaşayacaklarını fakat bu sorunun büyük kısmını kredi ile aştıklarını belirtti. Topbaş, sadece metro çalışmaları için Avrupa Kalkınma Bankası ve Fransız Yatarım Ajansı'ndan 1 milyar 551 milyan euro kredi aldıkların söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana toplu taşımayı kapsayan her alanda önemli projelere imza attıklarını söyleyen Topbaş, "2004 yılında toplu taşımacılıkta günlük hareketlilik 6 milyon yolcu civarındaydı. Şu anda bu rakam 11 milyona çıkmış durumda" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-secim-moduna-girmedik-yatirimlarimiz-durmayacak_65679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!