Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş Üçüncü Köprü Planını da CHP'li Gürsel Tekin'i de Belediye Meclisine Bekliyor!

Üçüncü köprü tartışmaları aldı yürüdü, ama köprünün olmazsa olmazı olan belediye izinleri henüz alınmış değil. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Topbaş, üçüncü köprü çalışmalarının henüz kendilerine teslim edilmediğini belirterek, “Süreç daha başlamadı” dedi.

Radikal Gazetesi
1 Topbaş Üçüncü Köprü Planını da CHP'li Gürsel Tekin'i de Belediye Meclisine Bekliyor!

Üçüncü köprü tartışmaları aldı yürüdü, ama köprünün olmazsa olmazı olan belediye izinleri henüz alınmış değil. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Topbaş, üçüncü köprü çalışmalarının henüz kendilerine teslim edilmediğini belirterek, “Süreç daha başlamadı” dedi.

Topbaş, Hyatt Regency Otel’de düzenlenen ‘Balkan Ülkeleri Kardeş Şehirler ve İşbirliği Forumu’nun açılışının ardından üçüncü köprü hazırlıklarına ilişkin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin CHP İl Başkanı Gürsel Tekin’in üçüncü köprüyü  korsan olarak nitelendirerek yargıya taşıyacağını açıkladığını hatırlatması üzerine Başkan Topbaş şöyle konuştu:

“Böyle bir süreci başlatabilirler. Bunu her alanda her konuda görüyoruz. İETT arazisi ve diğer kamu alanlarının satışında da gördük. Bütün yaptıkları iş bu. Sayın Bakan (Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım) açıkladı. Meclisimize daha gelmedi. Belediyeye daha teslim edilmedi. Süreç başlamadı. Ve maalesef  ‘Yargıya götüreceğim’ diyor. Bu talihsiz. Onların tarzı hüneri, yapılan işleri, çalışmaları yargıya götürmek. Tekin aynı zamanda Meclis üyesi. Üçüncü köprü Meclis’e geldiğinde gelip konuşması gerekir. Mecliste konuşmuyorlar, dışardan yargıya götürmeyi hüner edinmişler.”

Topbaş, projenin makilik ve madenlerin bozduğu araziler üzerinden geçen bir güzergâhta olduğunu  savunarak “Sonuçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin takdirine sunulacak, tartışılacak, projenin 5 binlik ve binlik  planları yapılacak. O planlardaki hassasiyetlerle daha doğru bir sonuç ortaya çıkacak” dedi.

Güzergâhtaki kaçak yapılaşmaya yönelik endişeleri hatırlatanları Topbaş ‘rahatlattı’: “İnsanlar eğer başıboşluğu hüner edinmişlerse sistemde bir eksiklik, bir başıboşluk varsa ne yaparsanız yapın, köprü yapmazsanız da, kentin yeşil alanları veya doğal kaynakları baskıya ve istismara açıktır. Yönetimler plan kararlarını doğru uygular ve yasaları devreye sokarlarsa problem yaşanmaz.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-ucuncu-kopru-planini-da-chpli-gursel-tekini-de-belediye-meclisine-bekliyor_79170.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Tekin bey Sarıyer Belediyesi ile konuyu görüşmüşmü? Garipce halkı ve Muhtarı başlamasını bekliyemiyorlar bile. Çoçuklarını devlet arazisine ev yapamadıkları için evlendiremiyorlarmış..vah...vah Her yer talan edilirken bizimkiler benzetmelerle meşgul. Hep konuştular ama icrat yok......Anadolu sağlık reklamındaki amca bugün hani..... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!