Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş'tan Güvence: "Su Kesintisi Yok"

İstanbul'da su kesintisi yapmayacaklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 20 Haziran'dan itibaren de günde 10 dakika elektrik tasarrufu uygulamasının başlayacağını söyledi. Topbaş, 4. Levent - Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki metro çalışmaları hakkındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin İstanbul'daki yağışların

CNN Türk
Topbaş'tan Güvence: "Su Kesintisi Yok"

İstanbul'da su kesintisi yapmayacaklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 20 Haziran'dan itibaren de günde 10 dakika elektrik tasarrufu uygulamasının başlayacağını söyledi. Topbaş, 4. Levent - Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki metro çalışmaları hakkındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin İstanbul'daki yağışların barajlara etkisi ve elektrik kesintileri konusundaki sorularını yanıtladı.
 
Kentte iki günden bu yana zaman zaman yağan yağmurun, susuzluğa çok fazla bir etkisinin olmadığını belirten Topbaş, ancak havanın serinlemesinin buharlaşmayı azalttığını aktardı. Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 38'lerde bulunduğunu, bu oranın geçen yıl yüzde 42'lerde olduğunu hatırlattı. Susuzluk konusunda en doğru şeyin tasarruf yapmak olduğunu vurgulayan Topbaş, Türkiye'nin neresinde olursa olsun su tasarrufu yapılması gerektiğini söyledi.
 
Topbaş, "Biz su kesintisi yapmayacağız. Hep bunu söyledik. El ele vererek bu sorunu çözeceğiz. Bu konuda İstanbul ileri tarihlerde daha da rahat olacak. Ancak bu süreçte biraz daha dikkatli olunması gerekiyor" dedi.
 
Kadir Topbaş, 20 Haziran 2008 tarihinden itibaren de günde 10 dakika elektrik tasarrufu uygulamasının başlayacağını, bunu da çok önemsediklerini ifade etti.
 
Elektrik üretiminin ciddi maliyetler gerektiren bir yatırım olduğunu vurgulayan Topbaş, bu amaçla tasarruf yapmayı istediklerini dile getirdi.
 
Topbaş, "Bütün insanlardan bunu istiyoruz. 20 Haziran'daki kampanyaya tüm İstanbullular katılacaktır. Belediye olarak güneş enerjisinden enerji elde etme çalışmalarımız var. Rüzgar enerjisi olmak üzere, çöplerden ve Boğaz akıntısından enerji üretmeye kadar birçok çalışmamız mevcut" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbastan-guvence-su-kesintisi-yok_62007.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!