Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tophane-i Amire'de 'Orientile' Gecesi

Çanakkale Seramik & Kalebodur, yeni koleksiyonu Orientile'yi Tophane-i Amire'de gerçekleştirilen bir davetle tanıttı. Mimarlık, tasarım ve iş dünyalarının tanınmış isimlerini buluşturan gece, Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio performansıyla renklendi. Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan koleksiyonun tasarımcısı Can Yalman, Türk kültürünü

yapi.com.tr
Tophane-i Amire'de 'Orientile' Gecesi

Çanakkale Seramik & Kalebodur, yeni koleksiyonu Orientile'yi Tophane-i Amire'de gerçekleştirilen bir davetle tanıttı. Mimarlık, tasarım ve iş dünyalarının tanınmış isimlerini buluşturan gece, Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio performansıyla renklendi. Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan koleksiyonun tasarımcısı Can Yalman , Türk kültürünü yansıtan motiflerin tasarım dünyasında oldukça revaçta olduğuna dikkat çekerek, "Orientile ile bu topraklara has kültürleri yansıtmak istedik. Ancak olan motifleri birebir yinelemek yerine, yorumlamak önemliydi" dedi.

Can YalmanCan Yalman, Orientile'nin Reptile'den sonra Çanakkale Seramik & Kalebodur için hazırladıkları ikinci koleksiyon olduğunu hatırlatarak, Reptile ile başlayan üç boyutlu ve doğadan esinlenen tasarım anlayışını farklı bir boyuta taşımak istediklerini söyledi.  

Orientile Koleksiyonu

Üç farklı seriden oluşan Orientile Koleksiyonu, renkleri, dokuları, formları ve geometrik biçimi, kendine özgü ebatları ve tasarımları ile geçmişin derin izlerini taşıyan çarpıcı bir atmosfer yaratıyor. Can Yalman, zengin kültürel formlardan, modernize edilen çizgilere geçişler yaparak, tek bir formdan yaratılan farklı kompozisyonları ve geometrik biçimiyle koleksiyonda çağdaş bir estetiklik yakalıyor.

AYA Serisi

Aya Sofya’ya ithafen isim verilen Aya Serisi, saltanat kaftanlarından duvarlara yansıyan soylu bezemeler, bir zamanlar sultanlar için yarattıkları zenginliği, günümüzün mekânlarına sadelikle taşıyor. Petrol mavisi, beyaz, bordo, bej, kahve-gri ve siyah renk alternatifleri, kendine has geometrisi ve 11.5 x 19.5 cm ebatlarıyla mimariye yeni bir boyut kazandırma iddiasında. Bu serinin üç boyutlu olmasından dolayı, rahat döşenebilmesi için özel olarak üretilen derz artısı da ambalaja kondu.

FEZA Serisi

Feza Serisi, tek bir karonun oluşturduğu altıgen geometrik ritmi ile mekanlarda çağdaş bir çizgi yakalıyor. Petrol mavisi, beyaz, bordo, bej, kahve-gri ve siyah renk alternatifleri ile sunulan seri, sadeliğin matematiğini oluşturuyor.

RUMİ Serisi

Geçmişten günümüze kadar, taş, çini, ahşap ve kumaş sanatları gibi, bütün süsleme alanlarının vazgeçilmez bir ögesi olan Rumi motifi, Can Yalman’ın tasarımıyla seramikte hayat buluyor. Seri beyaz, siyah, altın ve platin renkleriyle, 20x20 cm ebatlarında karolardan oluşuyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/tophane-i-amirede-orientile-gecesi_62202.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!