Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topkapı Surlarında Temizlik

Topkapı Sarayı surları çevresinde yer alan 13 bina, “Sur-i Sultani” projesi kapsamında yıkıldı. Yıkımı yerinden takip eden Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, “Surların etrafında yer alan bu kötü yapılaşmayı kaldırmak istedik. Daha önce de Gülhane Parkı’nda böyle bir temizlik yapılmıştı. Tarihi surların daha güzel hale gelmesi için çalışıyoruz”

Milliyet Gazetesi
Topkapı Surlarında Temizlik

Topkapı Sarayı surları çevresinde yer alan 13 bina, “Sur-i Sultani” projesi kapsamında yıkıldı. Yıkımı yerinden takip eden Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, “Surların etrafında yer alan bu kötü yapılaşmayı kaldırmak istedik. Daha önce de Gülhane Parkı’nda böyle bir temizlik yapılmıştı. Tarihi surların daha güzel hale gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

Eminönü Belediyesi’ne bağlı ekipler, dün saat 09.00’da Cankurtaran Mahallesi İshak Paşa Yokuşu’nda yer alan 13 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

‘Burası temizlenecek’

Sadece İshak Paşa Konağı sahipleri ile mahkemelik olduklarını belirten Nevzat Er, “Onu da yıkacağız, burası temizlenecek. İnsanlar surlarda delik açarak kendilerine pencere yapmışlar” diye konuştu. Yıktıkları evlerin sahiplerini mağdur etmediklerini, kiracılara ise her türlü desteği verdiklerini belirten Nevzat Er, “Bugüne kadar 2 milyon YTL para ödedik” dedi.

Bundan sonra turist otobüslerinin Sultanahmet Meydanı’na çıkamayacaklarını söyleyen Er, sözlerine şöyle devam etti: “Cankurtaran futbol sahasını otoparka çevirerek bu sorunu hallettik. Turist otobüsleri otoparka park edildikten sonra turistler küçük minibüslerle Sultanahmet Meydanı’na taşınacak. Yakında bu planımızı da hayata geçireceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/topkapi-surlarinda-temizlik_64945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!