Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topkapı ve Efes'i Robot Rehberler Anlatacak

Topkapı Sarayı ve Efes Ören Yeri'ni gezen turistlere bundan böyle son model teknolojik bir rehber eşlik edecek. Robot rehberler, eserlerle ilgili tanıtım bilgilerini Türkçe dışında, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Japonca ve İspanyolca anlatacak.

Zaman Gazetesi
Topkapı ve Efes'i Robot Rehberler Anlatacak

b>Topkapı Sarayı ve Efes Ören Yeri'ni gezen turistlere bundan böyle son model teknolojik bir rehber eşlik edecek. Robot rehberler, eserlerle ilgili tanıtım bilgilerini Türkçe dışında, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Japonca ve İspanyolca anlatacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeni projesi çerçevesinde, müze ve ören yerinde kurulacak sistemle turistlere müze girişlerinde birer kulaklık verilecek. Ziyaretçiler, önüne geldikleri her nesnenin özelliklerini kulaklıktan seçecekleri lisanla dinleyebilecek. Topkapı'da Harem ve Hazine bölümü dahil 100 eser, Efes'te de Yamaç Evleri dahil 40 eser 7 dilde anlatılacak. Böylece turistler, görünmez rehber robotlar eşliğinde gezilerini tamamlayacak. Bakanlık, söz konusu sistemi kuracak şirketi ihale yolu ile belirleyecek.

Mevcut durumda müzelerde, eserin tarihini anlatan Türkçe ve İngilizce tabelalar bulunuyor. Ancak turistler buraları gezerken eserin tarihini okumaya vakit ayıramıyor. Rehberler de her eserin tarihini bilmiyor. Bu nedenle Topkapı ve Efes'e yerleştirilecek yeni sistem, turistlerin eserlerin tarihini öğrenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Bakanlık yetkilileri, bu çalışmayla turistlerin vakit kaybetmeden eserlerin tarihini en doğru şekilde öğreneceklerini aktardı. Yetkililer, söz konusu sistemin kapsamının genişletilerek, ilerde diğer müzelerde de uygulanacağını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topkapi-ve-efesi-robot-rehberler-anlatacak_53953.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!