Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toplanmayan Elektronik Atıklar Tehlike Saçıyor

İzmir'de bulunan Elektronik Atık Geri Dönüşüm Şirketi'nden çevre mühendisi Metin Karaçam'a göre, elektronik eşya satan şirketlerin söz konusu uygulamaya yönelik 'eskiyi getir yeniyi götür' kampanyası müşteriyi değil, kurumu kârlı çıkarıyor. Uygulama aşamasında olan taslak, firmaları atıkları toplamaya pek zorlamıyor.

Zaman Gazetesi
Toplanmayan Elektronik Atıklar Tehlike Saçıyor

Hızla gelişen teknoloji, elektronik ürünlerdeki tüketimi artırmakla kalmıyor e-atık sorununu da beraberinde getiriyor. 2008 itibarıyla ülkemizde kişi başına düşen elektronik atık miktarı 2,5 kilogramı aştı. Ancak bunun yarısı bile toplanamıyor. Henüz yasalaşmayan ve kurşun, krom, cıva gibi insan sağlığı için tehlikeli maddeler içeren atıkları toplama işini Türkiye'de sadece üç firmanın yaptığını belirten Çevre ve Orman Bakanlığı, bunların en az 1,5 kilosunu toplamayı hedefliyor.

İzmir'de bulunan Elektronik Atık Geri Dönüşüm Şirketi'nden çevre mühendisi Metin Karaçam'a göre, elektronik eşya satan şirketlerin söz konusu uygulamaya yönelik 'eskiyi getir yeniyi götür' kampanyası müşteriyi değil, kurumu kârlı çıkarıyor. Uygulama aşamasında olan taslak, firmaları atıkları toplamaya pek zorlamıyor. Yani şirketler, toplama işlemini ya imaj ya satış stratejileri ya da çevreye olan saygıları doğrultusunda yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toplanmayan-elektronik-atiklar-tehlike-saciyor_65950.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!