Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toprak Seramik de Yapı Bilgi Sistemi Tabanlı Revit Kullanıyor

Toprak Seramik, müşterilerine, bayi ve mağazalarına daha iyi mimari hizmet verme anlayışıyla, yeni yazılım arayışları sonucunda Revit Architecture’ı tercih etti. Toprak Seramik Teknik Hizmetler Müdürü Y. Mimar Aydın Yamaner’in 'çalışanların güncel yazılımları takibi ve gerekli eğitimlerin alınması' görüşüyle birlikte 2007 Nisan ayından itibaren

yapi.com.tr
Toprak Seramik de Yapı Bilgi Sistemi Tabanlı Revit Kullanıyor

Toprak Seramik, müşterilerine, bayi ve mağazalarına daha iyi mimari hizmet verme anlayışıyla, yeni yazılım arayışları sonucunda Revit Architecture’ı tercih etti. Toprak Seramik Teknik Hizmetler Müdürü Y. Mimar Aydın Yamaner’in 'çalışanların güncel yazılımları takibi ve gerekli eğitimlerin alınması' görüşüyle birlikte 2007 Nisan ayından itibaren Revit Architecture kullanılmaya başlandı.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin açmış olduğu kurs sonunda Revit Architecture ile çalışmaya başladıklarını belirten mimar Esra Kaygusuz, “Mağaza ve bayi mimari uygulama projelendirmesi ve banyo tasarımlarımızda Revit Architecture’ı verimli şekilde kullanıyoruz” diyor.

İç Mimar Metin Mısırlıoğlu tarafından tasarlanan Bodrum ve Bağlarbaşı mağazaları projesi Mimar Esra Kaykusuz, Erzurum mağaza projesi ise İnşaat Teknikeri Yalçın Eser tarafından Revit Architecture ile hayata geçirilmiş.

“Revit Architecture’ın günümüz için en uygun yazılım olduğu kanısındayız. İki ve üç boyutun bir arada kullanılabilmesi, esnek 'family' seçenekleri, rahat ve kolay model yapabilme özelliği ve 3B modele parametre atanabilmesinin yanı sıra diğer yazılımlardan onu ayıran en önemli farkı yapı bilgi sitemine dayalı olarak çalışmasıdır” diyen Kaygusuz, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Kullandığımız bir komut ile işimiz bittiğinde yazılım eşzamanlı olarak ilgili tüm çizimleri düzeltiyor. Böylece herhangi bir yerde unutulan ya da gözden kaçan bir şeylerin kalması engellenmiş oluyor. Bana göre Revit Architecture çağımızın mimari
yazılımı olacak.”



“Kullandığımız tabela, dikey duş teknesi, kayar pano, teşhir adaları, canlı standlar, broşür standı, soyut vitrifiye ve jakuzi etrafındaki oturma grubu gibi elemanları, AutoCAD’in blok mantığının ötesinde, parametreler atayarak ve
istedigimiz ölçüye göre kolayca projelerimize adapte edebiliyoruz.” diyen Yalçın Eser ise şöyle konuşuyor:

“Kullandığımız duvarların özelliklerini sanki inşa ediyor gibi detaylandırarak kütüphanemizi oluşturduk. İstediğimiz saate, güne ve mevsime göre ışık, kamera görüntüsü ve perspektiflerle rendering işlemini, çok rahat yapılabiliyoruz. Detaylandırdığımız duvar, pencere gibi yapı elemanlarına, Toprak Seramik ürünlerini veya kendi oluşturduğumuz malzemeleri rahatlıkla ekleyebiliyoruz. Mağaza ve bayi projelerini sanki inşa ediliyormuş gibi rahatlıkla programda izleyebiliyoruz. Metraj listelerini birkaç tuşa basarak otomatik olarak programdan alabiliyoruz.”

“Yapı bilgi sistemi sayesinde, projemizin plan kısmında yapılan her değişikliği, kesitlere, görünüşlere, metraj listelerine ve de materyallere kadar eşzamanlı yansıması, bize işin teknik resim kısmıyla değil tasarımımızla uğraşma zamanı vermektedir.” diyen Kaygusuz yazılımın diğer yazılımlar ile uyumluluğu konusunda ise şunları söylüyor:

“AutoCAD ve 3ds Max’le birlikte uyum içerisinde çalışabilmesinden dolayı AutoCAD’te üretilen iki ve üç boyutlu Toprak vitrifiye ürünlerini ve 3ds Max objelerini zaman ve veri kaybı olmadan programa adapte edebiliyoruz. İmalatı yapılacak tüm tasarımlarımızın imalat çizimlerini ve detaylandırmalarını da Revit Architecture içerisinde kolayca yapabiliyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/toprak-seramik-de-yapi-bilgi-sistemi-tabanli-revit-kullaniyor_61604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!