Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Torbalı-Kemalpaşa Arasına Duble Yol

Karayolları Bölge Müdürlüğü Torbalı ile Kemalpaşa'yı kısa yoldan birbirine bağlayan 35 kilometrelik karayolunu duble yola çevirmek için çalışmalara başladı.

Yeni Asır Gazetesi
Torbalı-Kemalpaşa Arasına Duble Yol

arayolları Bölge Müdürlüğü Torbalı ile Kemalpaşa'yı kısa yoldan birbirine bağlayan 35 kilometrelik karayolunu duble yola çevirmek için çalışmalara başladı. Yol yapım çalışmalarını incelemeye gelen İzmir Valisi Cahit Kıraç'a bilgi veren Karayollara Bölge Müdürü Erol Altun, duble yolun iki yılda tamamlanacağını söyledi. Duble yol sayesinde Aydın, Denizli ve Muğla yönünden gelen ağır tonajlı araçların, Ankara ve İstanbul yollarına çıkmak 75 kilometre yerine 35 kilometrelik bu yolu kullanacaklarını söyleyen Altun, "Aynı zamanda 35-40 dakikalık zaman tasarrufu sağlanacak" dedi.

İl Özel İdaresi'nin de araç ve ekip desteğiyle ihalesiz yapılan işin 17 milyon YTL'ye mal olacağını söyleyen Altun, çalışma boyunca 380 bin metreküp toprak çıkarılacağını, 10 bin metrekare küçük yapı imalatı yapılacağını 760 bin metreküplük de üst yapı imalatı yapılacağını söyledi. 5 kilometrelik bir çalışma ile Kemalpaşa'dan Ankara yoluna bağlantı yapacaklarını da söyleyen Altun, 35 kilometrelik yolda çalışmalar devam ederken trafiğin de akacağını söyledi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç da duble yol sayesinde Aydın yönünden Ankara istikametine giden araçlar için yolun yüzde 50'den fazla kısalacağını söyleyerek, "Yolun bölge ekonomisine ve çiftçisine önemli katkıları olacaktır" diye konuştu. Yolun ihalesiz, düşük bir maliyetle yapılacağını söyleyen Vali Kıraç, "Başbakanımız Türkiye'de 15 bin kilometre bölünmüş yol yapma hedefi koydu. İzmir'de de bu hedefin parçaları yerine oturtuluyor. Seferihisar, Urla, Selçuk'ta da bölünmüş yol çalışmaları var. Valilik ve İl Özel idaresi olarak bütün kaynaklarımızı seferber ederek bu yolu bitirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/torbali-kemalpasa-arasina-duble-yol_59326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!