Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Trabzon Havalimanı’nda Büyük Tehlike

Trabzon Havalimanı’nın pistinde meydana gelen çökmeler nedeniyle uçuş iptalleri yaşanırken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, havalimanı zemininin uçaklar için tehlike oluşturduğunu, uçuşların Rize ve Ordu havalimanlarına yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

yapi.com.tr
Trabzon Havalimanı’nda Büyük Tehlike

Türkiye genelinde yaz mevsiminde en çok yoğunluğun yaşandığı illerden biri olan Trabzon'da uçuş rekorları kırılırken, Trabzon Havalimanı ile ilgili yaşanan gelişmeler endişeye sebep oldu. Yıllardır uçuş pistinin zemininde meydana gelen çökme ve tümsekler nedeniyle periyodik şekilde tadilata alınan ve uçuş iptalleriyle gündeme gelen Trabzon Havalimanı için kalıcı bir çözüm üretilememesi tehlikenin boyutunu arttırdı.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; 24 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Trabzon Havalimanı’nda iç hatlarda 575, dış hatlarda ise 560 olmak üzere toplam 1135 uçak trafiği yaşandı. Kendi özelinde uçuş rekoru kıran havalimanında pist zemininde yaşanan çökmeler nedeniyle bazı uçuşlar iptal edildi, pist bakım-onarıma alındı.

“Yamaç suları pistin zeminine sızıyor”
Neredeyse iki-üç haftada bir kısa süreli tadilata alınan Trabzon Havalimanı pisti ile ilgili konuşan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, pistin uçaklar için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yamaçlardan gelen suların havalimanı pistinin zemininde çökme ve tümseklere neden olduğunu ifade eden Bektaş, “Pistin altında killi bir zemin var. Bu killi zemin suya çok duyarlı. Zaman zaman su alınca şişiyor. Yamaçlardan gelen sular pistin altına doğru sızıyor. 2021 yılında havalimanı pisti bakıma alındı. 58 milyon lira para harcandı. Sızıntıyı önlemek için kanalizasyon yapmışlardı ancak bu yeterli olmadı, daha sonra yamaçlardan gelen su pist zeminin altına sızdı. Suya doygun killer, zemin oturmasına ya da zeminin yükselmesine neden oluyor.” dedi.

Uçakların çökme ve tümseklere denk gelmesi halinde savrulma ihtimali olduğuna dikkat çeken Bektaş, Trabzon Havalimanı'nın uçuşlara tamamen kapatılması gerektiğini belirterek, “2021 yılındaki çalışma çözüm olmadı, hala tamiratlar yapılmaya devam ediyor. Her gün artan bir risk, bir tehlike var. Yapılması gereken; uçuşları belli bir süre Rize ya da Ordu'ya yönlendirmek, Trabzon Havalimanı'nı uçuşlara kapatıp yeniden ele almaktır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trabzon-havalimaninda-buyuk-tehlike_198543.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!