Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Trafik Bakanlığı Kurulsun'

İstanbul'un trafik sorununun çözümü için bir çalışma yapan İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) Yönetim Kurulu Üyesi Suat Sarı , "Trafik Bakanlığı" kurulmasını, gümrükler, nakliye ambarları ve TIR garajlarının kent dışına çıkarılmasını, şehir merkezlerine girişin ücretli olmasını önerdi.

Cumhuriyet Gazetesi



stanbul'un trafik sorununun çözümü için bir çalışma yapan İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) Yönetim Kurulu Üyesi Suat Sarı , "Trafik Bakanlığı" kurulmasını, gümrükler, nakliye ambarları ve TIR garajlarının kent dışına çıkarılmasını, şehir merkezlerine girişin ücretli olmasını önerdi.

1989-1999 arasında İBB'de trafik yönetim kademelerinde bulunarak İstanbul trafik Sinyalizasyon sistemini kuran, Almanya'da trafik mühendisliği eğitimi alan trafik uzmanı Sarı, kent trafiğine çözüm önerilerini derlediği bir rapor hazırladı.

Türkiye'deki zaman ve para israfının en büyük nedenlerinden birinin trafik sorunu olduğuna işaret eden Sarı, trafik sorununun çözümü için başta kamu kurumları yetkilileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin bilimsel olmayan çözüm önerileri getirdiklerini savundu. Sarı, "Akademisyenlerin orta ve uzun vadeli önerilerine ise kısa vadede çözüm bekleyenlerce önem verilmiyor" görüşünü dile getirdi.

"Trafiğin yönetimini üstlenen kamu kurumlarında bu işin eğitimini almış uzmanlar olmadığından ya da iktidar değişikliklerinde başka departmanlara tayin olanların boşluğundan dolayı İstanbul'daki ulaşım düzenlemeleri ehil olmayan ellerde yapılıyor" diyen Sarı, "Hatta müteahhitlerin kendi inisiyatifleriyle yaptığı geometrik düzenlemelerle şekilleniyor! Bu durum milyar YTL'nin kalıcı çözümlere harcanmamasına neden oluyor" yorumunu yaptı. Sarı, sıkışık trafik nedeniyle yakıt tüketiminden her yıl 50 milyar dolar heba edildiğini vurgulayarak "Anadolu yakası, sabah Avrupa'ya geçilen akşam da geri dönülen bir yatakhane görünümünde. Bu mantıkla 10 köprü bile yetmeyecektir" tespitini yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trafik-bakanligi-kurulsun_59561.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!