Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Trafik Sorunu ‘Kademeli Bölgeleme’ Sistemiyle Çözülecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, raylı sistemler belirli bir aşamaya geldiğinde İstanbul’u Londra’daki gibi bölgelere ayıracaklarını söyledi.

ibb.gov.tr



üyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, raylı sistemler belirli bir aşamaya geldiğinde İstanbul’u Londra’daki gibi bölgelere ayıracaklarını söyledi. Şehrin bölgelere ayrılmasını ve bölgeler arası geçişlerde ücret alınması uygulanmasının İstanbul için de düşünüldüğünü ifade eden Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“İleride yetki verildiği takdirde İstanbul’u belirli bölgelere ayırmak istiyoruz. İstanbul’u ayırmayı planladığımız bölgeleri henüz tam olarak belirlemedik, üzerinde çalışıyoruz. Buradaki amaç, trafiğin en çok yoğun olduğu saatlerde belirlenen bölgelere araçlarıyla gitmek isteyenlerin büyük rakamlar olmasa da bir bedel ödemesi. Ticaret ve esnaf odalarımızla birlikte bu ücreti gelecekte belirleyeceğiz. Ama çok büyük bir rakam olmayacak. Bu uygulamada maksat sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlar toplu ulaşımı kullansın. Aracıyla geçmek isteyenler de ya başka yollar kullansın, ya da bedelini ödesin. Bu sistemi getirmeden toplu taşım sistemlerini yaygınlaştıracağız. Vatandaşa alternatif ulaşım araçlarını sunacağız ki vatandaş trafiğin yoğun olduğu bölgeye aracını kullanarak değil toplu ulaşımla gitsin.”

Otoparklar trafiği bitirecek…

Göreve geldiklerinde İstanbul genelinde açık ve kapalı olmak üzere toplam 139 bin araçlık otopark bulunduğunu hatırlatarak, “Şu anda 450 bin araçlık otopark alanı planladık. 37 bin 500 araçlık kısmının ihalesini yaptık. 180 bin araçlık transfer merkezi da yap işlet devret sistemiyle ikinci paket olarak önümüzdeki günlerde ihale edilecek. Hedeflediğimiz 450 bin araçlık otopark devreye girince vatandaş aracını park ederek toplu taşıma sistemlerini kullanabilecek. Trafiğin yoğun olduğu bölgelere aracıyla girmeyecek” diye konuştu.

“Trafik yönetim ve denetimine talibiz…”

2008 yılı sonunda Şişhane-Taksim, 4. Levent-Ayazağa Metro Hatlarının yanı sıra İkitelli-Olimpiyat Stadı Metrosu’nun da devreye gireceğini müjdeleyen Kadir Topbaş, “2012’de İstanbul ulaşımda ciddi rahatlama yaşanacak. E-5 üzerinde metrobus ile birlikte gelen rahatlama ortada. Planladığımız metro sistemini hayata geçirdiğimizde Avcılar’dan çıkan bir vatandaşımız Beykoz’a metroyla gidebilecek. Ancak trafiğin rahatlaması için her şeyden önce kurallı bir şehir oluşturmak çok önemli. Yani yönetim ve denetim çok iyi olmalı. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’un trafik yönetim ve denetim yetkisini de almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trafik-sorunu-kademeli-bolgeleme-sistemiyle-cozulecek_59732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!