Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Trakya Rant Merkezi Olacak'

Marmara Çevre Platformu (MARÇEP) 30. bölge toplantısında, Trakya'da su kaynaklarının tamamen kirlendiği, bölgenin rant merkezi haline gelmeye başladığı uyarıları yapılarak önlem alınması istendi.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Marmara Çevre Platformu (MARÇEP) 30. bölge toplantısında, Trakya'da su kaynaklarının tamamen kirlendiği, bölgenin rant merkezi haline gelmeye başladığı uyarıları yapılarak önlem alınması istendi. Kırklareli'nin Vize ilçesindeki Başaran Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Vize Şubesi ve Vize Belediyesi de destek verdi. Toplantıda konuşan Trakya Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Osman İnci , Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip bölgenin sanayi ve göçten korunması gerektiği vurgulandı.

Planların 2023 yılında İstanbul'da 15-16 milyon nüfusun yaşamasına uygun olarak hazırlandığına dikkat çeken İnci, "Ancak projeksiyonlar 22 milyon nüfusu göstermekte ki, 15-16 milyonun dışında kalacak bu nüfusun Trakya'ya yöneltileceği kesindir. Bu yanlış bir politikadır. Göçün ve sanayinin gelmesi durdurulmalı, hedef sanayi alanları ülkenin azgelişmiş yörelerine yönlendirilmelidir" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Aysu ise 1/100.000'lik çevre düzeni planının "Trakya'nın anayasası" olduğunu ancak plana uyulmadığını belirtti. AKP iktidarının Çanakkale Boğazı'na da köprü yapmayı planlandığını ifade eden Aysu, şöyle konuştu: "İstanbul'dan birinci dalgada yollanan sanayi ile Trakya'nın can damarlarından Ergene Nehri'ni mahvettik. Şimdi ikinci bir dalgayla karşı karşıyayız. Bu sefer sanayiyi Babaeski'ye kadar uzatıyorlar. Merkezi hükümet, yapılan bu planları dikkate almadan otonom kararlara imza atmaktadır."

Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemil Cangir de Trakya'nın 1/25.000'lik imar planının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Metropolitan Planlama Merkezi tarafından hazırlandığına dikkat çekti. Bu uygulamaya karşı çıkan Cangir tepkisini, "Hiç kimse ben yaptım oldu demekle plan yapamaz" diye dile getirdi.

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz , Trakya'da tarımın yok edilmesine izin vermeyeceklerini vurgularken Vize Belediye Başkanı Halil Soyaslan da Çakıllı beldesinde çimento fabrikası yapılmasına sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trakya-rant-merkezi-olacak_60442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!