Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tramvay 43 Yıl Sonra Köprüde

Galata Köprüsü üzerinden 43 yıl önce sökülen tramvay hattı yeniden kuruluyor. Yeni hat ile Zeytinburnu - Eminönü arasında çalışan tramvay, Gala

Milliyet
Tramvay 43 Yıl Sonra Köprüde

b>Galata Köprüsü üzerinden 43 yıl önce sökülen tramvay hattı yeniden kuruluyor. Yeni hat ile Zeytinburnu - Eminönü arasında çalışan tramvay, Galata Köprüsü üzerinden Karaköy'e geçecek, buradan da Kabataş'a ulaşacak.

Ödenek yetersizliğinden bir süre yapımı aksayan Kabataş - Karaköy arasındaki hat döşeme çalışmaları tamamlandı. Tramvay hattını geçirmek için Galata Köprüsü'nün orta şeriti trafiğe kapatıldı.

Köprünün, özellikle açılır - kapanır bölümündeki, titreşimi azaltıcı özel kaplama traşlanarak kaldırılıyor. Tramvay hattının altına özel izolasyon uygulanacağını kaydeden yetkililer, çalışmaların ay sonuna tamamlanacağını ifade ettiler.


Çelik baskül arızalanmıştı
Köprünün açılır-kapanır bölümündeki çelik baskül, 1999'da arızalanmış ve gemilerin Haliç'e giriş-çıkışları engellenmişti. Hattın kontrolörlüğünü yürüten İETT yetkilileri ise, tramvayın köprü üzerinden geçmesinin köprünün baskül bölümünde yeni bir arızaya neden olmayacağını öne sürdüler.

Rus Transstroy-Ünüvar-Hazinedaroğlu konsorsiyumu tarafından yapımı sürdürülen tramvay hattının uzunluğu 2.6 kilometreyi bulacak. Hattın belediyeye maliyetinin ise, vagonlarla 10 milyon dolar olacağı kaydedildi.

Taksim'e kadar gidilebilecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2003 yılı başında yapımına başladığı Kabataş-Karaköy-Eminönü hattı tamamlandığında, tramvay 43 yıl sonra yeniden Haliç üzerinden geçecek. Böylelikle, Zeytinburnu'ndan tramvaya binen yolcu Kabataş'a ve buradan da finüküler sistemi ile Taksim'e raylı sistemden ayrılmadan çıkabilecek.



http://www.yapi.com.tr/haberler/tramvay-43-yil-sonra-koprude_17527.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!