Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tramvay Hattı Uzuyor

Eminönü-Zeytinburnu arasında hizmet veren tramvay hattı, Bağcılar'a kadar uzatılıyor. 25 trilyona mal olacak 5.7 kilometrelik hattın temeli, cumart

Akşam



b>Eminönü-Zeytinburnu arasında hizmet veren tramvay hattı, Bağcılar'a kadar uzatılıyor. 25 trilyona mal olacak 5.7 kilometrelik hattın temeli, cumartesi günü Başkan Gürtuna tarafından atılacak.

İstanbul'da tramvay hattı Bağcılar'a kadar uzayacak. Halen Zeytinburnu-Eminönü arasında hizmet veren tramvayı Bağcılar'a ulaştıracak projenin temeli, cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından atılacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı Teknik İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin güzergah uzunluğu 5 bin 750 metre olacak. Zeytinburnu, Mehmet Akif, Keresteciler, Güngören, Akıncılar, Soğanlı ile Güneştepe semtlerinden geçerek Bağcılar'da son bulacak hatta toplam 9 istasyon bulunacak. Yeni hat, E-5 üzerinde bulunan Merter'deki köprünün üzerinden geçerek Güngören ve Bağcılar'a ulaşacak.

Güzergah projeleri onaylanan tramvay hattının, zemin sondaj çalışmaları ise tamamlandı, altyapı tesisleri belirlendi ve uygulama projeleri hazırlandı.

Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar Cadde Tramvayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 25 trilyon lira bedelle Yapı Merkezi San.A.Ş.'ye ihale edildi. Yüklenici firma ile 13 Mart 2003'te sözleşme imzalanırken, 12 Mayıs 2003 tarihinde inşaatın başlaması için yer teslimi gerçekleştirilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tramvay-hatti-uzuyor_8498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!