Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Trenler Kafa Kafaya Çarpıştı: 1 Ölü, 12 Yaralı

İstanbul Haydarpaşa’dan dün saat 07.10’da Eskişehir’e gitmek üzere 350 yolcuyla hareket eden 11056 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi ile Eskişehir’den Haydarpaşa’ya gitmek üzere saat 08.42’de hareket eden 11015 sefer sayılı Eskişehir Ekspres’i saat 10.05’te Bilecik’in Vezirhan İstasyonu’na 1 kilometre uzaklıkta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle

Cumhuriyet Gazetesi
Trenler Kafa Kafaya Çarpıştı: 1 Ölü, 12 Yaralı

Bilecik’te iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu 1 makinist öldü, 2’si personel 12 kişi yaralandı. İstanbul Haydarpaşa’dan dün saat 07.10’da Eskişehir’e gitmek üzere 350 yolcuyla hareket eden 11056 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi ile Eskişehir’den Haydarpaşa’ya gitmek üzere saat 08.42’de hareket eden 11015 sefer sayılı Eskişehir Ekspres’i saat 10.05’te Bilecik’in Vezirhan İstasyonu’na 1 kilometre uzaklıkta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle trenlerin lokomotifleri birbirine girdi, öndeki vagonlar da hasar gördü. Yeni yıl tatili nedeniyle dolu olan trenlerde bulunan yaklaşık 700 yolcu büyük panik yaşadı.

Kaza yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kurtarma ekipleri, lokomotif ve vagonlarda sıkışan yaralıları çıkarmak için yoğun çaba harcadı. Kurtarılan 2’si tren görevlisi 12 yaralı ambulanslarla Bilecik Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken durumu çok ağır olan ve kalp masajıyla yaşama döndürülen makinist Hikmet Koşay’a kaza yerinde müdahale edildi. Eskişehir’den giden trenin makinisti olan Koşay, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Tren görevlileri Hüseyin Ölçer ve Ali Baltalı ile yolcular Murat Tanrısever, Seval Arda, Dilek Arda, Kemal Berat Arda, Baha Takıncı, Ahmet Arpacı, Kadriye Tatar, Leyla Tatar, Melek Baltuğ ve Nurcan Sarsılmaz Bilecik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazadan sonra demiryolu bir süre ulaşıma kapanırken, trendeki yolcular TCDD tarafından sağlanan otobüslerle Eskişehir ve İstanbul’a gönderildi.

Çelişkili açıklamalar

Bilecik Valisi Musa Çolak, iki trenin ray değişimi sırasında sinyalizasyon hatası nedeniyle kaza yapmış olabileceğini belirtirken, TCDD’den yapılan açıklamada İstanbul’dan hareket eden trenin kırmızı ışığı ihlal ederek Vezirhan İstasyonu’nda bekleyen Eskişehir Ekspresi’ne çarptığı ifade edildi.

Çolak, “Kaza bölgesinde hızlı trenin deplase çalışması var. Çalışmalar sırasında elektrik kesilmiş. Elektrik olmadığı için trenler birbirini fark edememiş” dedi. TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise ilk belirlemelere göre bölgedeki sinyallerin faal olduğu, sinyal sisteminin trafiğe uygun çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, İstanbul’dan Eskişehir’e hareket eden Eskişehir Ekspresi’nin kırmızı ışığı ihlal ederek İstanbul yönüne hareket etmek üzere Vezirhan İstasyonu’nda bekleyen Eskişehir Ekspresi’ne çarptığı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/trenler-kafa-kafaya-carpisti-1-olu-12-yarali_75445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!