Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Truva’nın Babası Türk Dostu Arkeolog Öldü

Truva’nın Babası Türk Dostu Arkeolog Öldü

Hürriyet
Truva’nın Babası Türk Dostu Arkeolog Öldü

ruva antik kentinde yaptığı kazı çalışmalarıyla dünyaya adını duyuran ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Alman arkeolog Prof. Dr. Manfred Korfmann 63 yaşında öldü. Prof. Korfmann, geçen Türk vatandaşlığına geçerek ‘Osman’ adını almıştı.

PROF. Dr. Manfred ‘Osman’ Korfmann’ın ağır bir hastalık dönemi geçirdiği ve Almanya’nın Tübingen kentinde yakın bir arkadaşının evinde yaşamını yitirdiği belirtildi. Köln’de 1942 yılında dünyaya gelen ünlü arkeolog, Tübingen Üniversitesi Erken Dönem Tarih Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyordu. 1988 yılında dönemin Türk hükümetinden Troya bölgesinde kazı yapması için yetki alan Prof. Korfmann, 1990’lı yıllarda Truva’da son derece önemli kalıntıları ortaya çıkararak tarihe ışık tuttu.

Prof. Korfmann, bazı tarihçilerin Truva’nın tarihte önemli bir rol oynamadığı yönündeki iddialarına karşılık, yaptığı kazı çalışmalarıyla, Truva’nın bronz çağında Akdeniz bölgesinin en önemli kentleriden biri olduğu görüşünü şiddetle savundu.

OSMAN ADINI ALDI

Manfred Korfmann, 1996 yılında dönemin Türk hükümetini ikna ederek Truva’ya Tarihi Milli Park statüsü verilmesini sağladı. UNESCO ise 1998 yılında Truva’yı ‘Dünya Kültür Mirası’ listesine aldı. Geçen yıl Türk vatandaşlığına geçen ve ikinci isim olarak ‘Osman’ adını alan Manfred Korfmann, Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Ödülü’ne de layık görülmüştü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/truvanin-babasi-turk-dostu-arkeolog-oldu_31997.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!