Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"TTK, Şeffaflık, Hesap Verilebilirlik, Uluslararası Kalitede Denetim ve Finansal Raporlama Getiriyor"

Türk Ticaret Kanunu (TTK) Tasarısı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Yeni TTK'nın önemine işaret ederek, ''Yasa, bir zihniyet değişikliğiyle beraber, şeffaflık, hesap verilebilirlik, uluslararası kalitede denetim ve finansal raporlama getiriyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
"TTK, Şeffaflık, Hesap Verilebilirlik, Uluslararası Kalitede Denetim ve Finansal Raporlama Getiriyor"

Türk Ticaret Kanunu (TTK) Tasarısı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Yeni TTK'nın önemine işaret ederek, ''Yasa, bir zihniyet değişikliğiyle beraber, şeffaflık, hesap verilebilirlik, uluslararası kalitede denetim ve finansal raporlama getiriyor'' dedi. Marmara Rotary Kulübü tarafından Elit World Otel'de düzenlenen 'Yeni Türk Ticaret Kanunu' konferansında konuşan Tekinalp, yasanın çok uzun bir çalışma sonucu oluştuğunu belirterek TTK'nın yapısına ve içeriğine dair bilgiler verdi.
    
Yeni kanuna yönelik eleştiriler bulunduğuna işaret eden Tekinalp, anonim ve limited şirketlerde ortağın şirketten para alamayacağına dair maddenin sürekli eleştirildiğini ancak şirket kasasının ortak olduğunu ve o kasadaki paranın şirket ortağının ve alıcılarının da parası olduğunu ifade etti. Takinalp, şöyle devam etti:
    
''Limited şirketler konusuna gelince bu şirketlerin muhasebesi tamamen denetim dışıdır. Yasayla, bu şirketleri doğru bir muhasebe yapmaya yönlendiriyoruz. Kanun, bunun için küçük-büyük şirketi düşünmemiştir. Limited şirketi denetim dışı çıkarmak istiyorlar. Limited şirketler küçük işletmelerdir burada denetleme olmasın demeniz onları terketmektir. Şirketin denetim içi veya denetim dışı kalması değil, doğru muhasebe yapması önemlidir. Yoksa Türkiye hiçbir yere gidemez. Limited şirketler özellikle önemli. Limited şirketlerin KOBİ olması nedeniyle büyük teşvik giriyor ve bunlar bir anda buharlaşıyor. TOBB bunu bildiği halde 'biz de baskı altında kalıyoruz' diyor, oysa bu da doğru değil. Belgelere dayandırmıyorlar. ''
    
''Zihniyet değişikliği güç bir durum''
    
Yasanın bir zihniyet değişikliği getirdiğini ve bu durumun güç olduğunu anlatan Tekinalp, Türkiye'nin iyi ve dürüst bir ticarete sahip olmasının bu zihniyet değişikliğiyle sağlanacağını dile getirdi. Tekinalp, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği dahil ilgili bütün teşekküllerin bu zihniyet değişikliğine uygun çalışma göstermelerini istediğini bildirerek, ''Yasa, bir zihniyet değişikliğiyle beraber, şeffaflık, hesap verilebilirlik, uluslararası kalitede denetim ve finansal raporlama getiriyor'' diye konuştu.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/ttk-seffaflik-hesap-verilebilirlik-uluslararasi-kalitede-denetim-ve-finansal-raporlama-getiriyor_91230.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!